hirdetés
Külföld

Teljesen felépült az ebolával fertőzött nővér

A skót nővér korábban ebola vírussal fertőződött meg, miután korábban a betegség következtében újból rosszabbodott az állapota.
Pauline Cafferkey Pauline Cafferkey a Royal Free munkatársaival (Forrás: home.bt.com)
hirdetés

Pauline Cafferkey a tavalyi évben fertőződött meg ebolával, mialatt egy egészségügyi ellátó központban dolgozott Sierra Leonéban. A nőt egyszer már sikeresen kezelték a londoni Royal Free Kórházban, s hazamehetett Skóciába, ám később – októberben – a betegség hatásaként kialakult agyhártyagyulladás (meningitis) miatt újból kórházban kellett kezelni őt.

Az ápolónőt korábban azért engedték vissza Skóciába, mert nemvolt tovább fertőző állapotban, s ahhoz is elég jól volt, hogy biztonságosan hazatérhessen. Skóciában a Queen Elizabeth Egyetem Kórháza intézményében kezelték tovább Pauline-t, az állapota, amint azt a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat szóvivője nyilatkozta, immár stabil volt.

A már teljesen felépült, 39 éves Pauline azt mondta, örökké hálás mindazért a csodálatos gondoskodásért, mellyel őt a Royal Free kórházban gyógyuláshoz segítették, s mint mondta, bámulattal tölti el, hogy milyen megfeszített munkával segített rajta a kórház személyzetének valamennyi tagja. Bevallotta azt is, hogy már rég óta várt arra, hogy végre találkozhasson hozzátartozóival és barátaival.

Cafferkey nővér akkor fertőződhetett meg ebolával, mikor a Kerry Town Ebola egészségügyi intézményben dolgozott Sierra Leonéban. A megfertőződését követően majdnem egy hónapot a külvilágtól teljesen elzárva töltött a Royal Free kórházban, mikor úgy tűnt, teljesen felépült, visszatérhetett dolgozni a lanarkshire-i Blantyre Egészségügyi Központba. Októberben derült fény rá, hogy még megtalálható szervezetében az ebola vírus, s később kiderült, hogy az agyhártyagyulladást is ez okozta.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hárman meghaltak Japánban egy földrengés következtében

Hárman meghaltak Japánban egy földrengés következtében


OSZAKA,     FÖLDRENGÉS,     JAPÁN

hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen