hirdetés
Külföld

Teljesen felépült az ebolával fertőzött nővér

A skót nővér korábban ebola vírussal fertőződött meg, miután korábban a betegség következtében újból rosszabbodott az állapota.
Pauline Cafferkey Pauline Cafferkey a Royal Free munkatársaival (Forrás: home.bt.com)
hirdetés

Pauline Cafferkey a tavalyi évben fertőződött meg ebolával, mialatt egy egészségügyi ellátó központban dolgozott Sierra Leonéban. A nőt egyszer már sikeresen kezelték a londoni Royal Free Kórházban, s hazamehetett Skóciába, ám később – októberben – a betegség hatásaként kialakult agyhártyagyulladás (meningitis) miatt újból kórházban kellett kezelni őt.

Az ápolónőt korábban azért engedték vissza Skóciába, mert nemvolt tovább fertőző állapotban, s ahhoz is elég jól volt, hogy biztonságosan hazatérhessen. Skóciában a Queen Elizabeth Egyetem Kórháza intézményében kezelték tovább Pauline-t, az állapota, amint azt a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat szóvivője nyilatkozta, immár stabil volt.

A már teljesen felépült, 39 éves Pauline azt mondta, örökké hálás mindazért a csodálatos gondoskodásért, mellyel őt a Royal Free kórházban gyógyuláshoz segítették, s mint mondta, bámulattal tölti el, hogy milyen megfeszített munkával segített rajta a kórház személyzetének valamennyi tagja. Bevallotta azt is, hogy már rég óta várt arra, hogy végre találkozhasson hozzátartozóival és barátaival.

Cafferkey nővér akkor fertőződhetett meg ebolával, mikor a Kerry Town Ebola egészségügyi intézményben dolgozott Sierra Leonéban. A megfertőződését követően majdnem egy hónapot a külvilágtól teljesen elzárva töltött a Royal Free kórházban, mikor úgy tűnt, teljesen felépült, visszatérhetett dolgozni a lanarkshire-i Blantyre Egészségügyi Központba. Októberben derült fény rá, hogy még megtalálható szervezetében az ebola vírus, s később kiderült, hogy az agyhártyagyulladást is ez okozta.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen