hirdetés
Külföld

Egy kisbusz mellett robbantottak Tunéziában

Egy újabb merénylet történt Tuniszban, Tunézia fővárosában. A bomba egy kisbusz mellett robbant fel, amelyben a királyi testőrség utazott. Mindez tegnap történt a délutáni órákban. Eddig hat halottról beszélt a sajtó, de tegnap koraeste már tizenegyre növekedett az áldozatok száma.
Terror Idén ez a harmadik merénylet, amit Tunéziában hajtottak végre (Forrás: Knack.be)
hirdetés

A világ több pontján is történtek merényletek tegnap. Az egyik kiszemelt ország Tunézia volt. Fővárosában, Tuniszban robbantottak a terroristák. Egy kisbusz volt a kiszemelt célpont, ami egy forgalmas sugárúton haladt, ekkor történt a baj.

A bomba, a gépjármű mellett robbant fel. A kisbuszban a királyi testőrség tagjai utaztak. A sajtó tegnap hat áldozatról számolt be, de koraeste felé már tizenegyre növekedett a halálos áldozatok száma.

Tunéziában az idén ez már nem az első eset, hogy merényletet követnek el. Március 18-án, Kalasnyikovval felfegyverkezett terroristák hatoltak be a Bardo múzeumba. A múzeum mellett található Tunézia parlamentje, ahol éppen egy ülés folyt. A témája nem volt más, mint a terrorelhárítás. A parlamentből rögtön kimenekítettek mindenkit. A hatóság egyből lerohamozta a Bardo múzeumot, és valamennyi embert kiszabadítottak. Ekkor kezdődött egy túszdráma, ami körülbelül két órán ár tartott. Összesen 23 ember vesztette életét a merénylet során, akik közül 16-an turisták voltak. Valamennyi fogvatartott embert sikerült kimenekíteni. A két elkövetőt lelőtték.

Nyáron pedig az Imperial Marhaba ötcsillagos szállójába történt vérengzés. Szintén két géppuskával felfegyverzett férfi követte el a merényletet. Válogatás nélkül lőtték le az embereket, volt aki éppen a strandon napozott, amikor rátámadtak. Az egyik merénylőt lelőtték, a másikat élve elfogták.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Zavargásba fulladt egy olasz antifasiszta tüntetés

Zavargásba fulladt egy olasz antifasiszta tüntetésFegyveres bankrablási kísérlet történt Párizsban

Fegyveres bankrablási kísérlet történt Párizsbanhirdetés
Nikolas Cruz beismerte a lövöldözés elkövetését

Nikolas Cruz beismerte a lövöldözés elkövetésétAz amerikai szenátusban elvetették a bevándorlási törvényjavaslatokat

Az amerikai szenátusban elvetették a bevándorlási törvényjavaslatokat


USA,     SZENÁTUS,     DONALD TRUMP

Megtalálták egy tavaly eltűnt francia kislány holttestét

Megtalálták egy tavaly eltűnt francia kislány holttestéthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen