hirdetés
Külföld

Egy kisbusz mellett robbantottak Tunéziában

Egy újabb merénylet történt Tuniszban, Tunézia fővárosában. A bomba egy kisbusz mellett robbant fel, amelyben a királyi testőrség utazott. Mindez tegnap történt a délutáni órákban. Eddig hat halottról beszélt a sajtó, de tegnap koraeste már tizenegyre növekedett az áldozatok száma.
Terror Idén ez a harmadik merénylet, amit Tunéziában hajtottak végre (Forrás: Knack.be)
hirdetés

A világ több pontján is történtek merényletek tegnap. Az egyik kiszemelt ország Tunézia volt. Fővárosában, Tuniszban robbantottak a terroristák. Egy kisbusz volt a kiszemelt célpont, ami egy forgalmas sugárúton haladt, ekkor történt a baj.

A bomba, a gépjármű mellett robbant fel. A kisbuszban a királyi testőrség tagjai utaztak. A sajtó tegnap hat áldozatról számolt be, de koraeste felé már tizenegyre növekedett a halálos áldozatok száma.

Tunéziában az idén ez már nem az első eset, hogy merényletet követnek el. Március 18-án, Kalasnyikovval felfegyverkezett terroristák hatoltak be a Bardo múzeumba. A múzeum mellett található Tunézia parlamentje, ahol éppen egy ülés folyt. A témája nem volt más, mint a terrorelhárítás. A parlamentből rögtön kimenekítettek mindenkit. A hatóság egyből lerohamozta a Bardo múzeumot, és valamennyi embert kiszabadítottak. Ekkor kezdődött egy túszdráma, ami körülbelül két órán ár tartott. Összesen 23 ember vesztette életét a merénylet során, akik közül 16-an turisták voltak. Valamennyi fogvatartott embert sikerült kimenekíteni. A két elkövetőt lelőtték.

Nyáron pedig az Imperial Marhaba ötcsillagos szállójába történt vérengzés. Szintén két géppuskával felfegyverzett férfi követte el a merényletet. Válogatás nélkül lőtték le az embereket, volt aki éppen a strandon napozott, amikor rátámadtak. Az egyik merénylőt lelőtték, a másikat élve elfogták.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen