Külföld

Németország százával küldi vissza a menekülteket

Ausztria állítása szerint Németország az év kezdete óta naponta több, mint száz migránst küldött vissza – számolt be róla a BBC.
Németország visszaküldi a migránsok egy részét Napi akár 200 migránst is visszaküldhet Németország (Forrás: alipac.us)

A BBC az osztrák rendőrség információira hivatkozva arról írt, hogy január elsejétől kezdődően Németország sok, és egyre növekvő számú menekültet küld vissza Ausztriába.

A visszaküldött személyek döntő többségének vagy egyáltalán nincs, vagy hamis a személyazonosságot igazoló dokumentuma, míg mások nem voltak hajlandóak Németországban benyújtani menedékkérelmüket, hanem valamely skandináv ország területén tervezték a letelepedést.

A lépés hátterében részben az húzódhat, hogy a szilveszter éjjelén a kölni pályaudvaron történt nőket ért támadások, melyekért nagy részben menedékkérők okolhatóak, nagy nyomást helyeztek Angela Merkel német kancellárra, aki ígérete szerint valamelyest szigorít majd igen megengedő menekültpolitikáján a történtekből okulva.

A legtöbb Ausztráliába visszaküldött migráns egyébként még csak nem is szíriai származású menedékkérő – többségük Marokkóból, Algériából vagy Afganisztánból érkezett.

Egy osztrák rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a decemberre jellemző napi hatvan visszaküldött migránssal szemben január elejétől napi közel kétszázzal számolnak rendszerint a hatóságok. Németországba egyébként a tavalyi év során rendkívül sok, egymilliónál is több menedékkérő érkezett – a kérelmek elbírálása ellenben felgyorsulhat kissé, leginkább pedig azon migránsok esetében, akik már elkövettek valamilyen bűncselekményt.

A szilveszteri kölni támadások kapcsán egyébként már megközelítőleg 400, jórészt nő jelezte, hogy valamilyen bűncselekmény áldozata lett, a bejelentett esetek 40 százalékában pedig szexuális jellegű támadásról számoltak be az áldozatok. Az elkövetők szinte kizárólag migránsok és illegálisan az országban tartózkodók közül kerültek ki: a jelenleg őrizetben lévő 19 elkövető közül is tizennégyen származnak Marokkóból vagy Algériából, míg tíz férfi menedékkérő. Utóbbiak közül kilencen ráadásul 2015 szeptembere után érkeztek az országba.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen