hirdetés
Külföld

A michigani hatóságok már egy éve tudhattak a flinti víz rossz állapotáról

A hatóságok már egy éve is tudhattak a súlyos vízszennyezésről, valamint megszegték a törvényeket – véli Dr Marc Edwards vízszakértő.
Flint vízszennyezési botrány "A gyerekek még mindig a mérgezett vizet innák, ha nem avatkozunk közbe" - vélte a szakember (Forrás: neogaf.com)
hirdetés

Az Independent arról írt, hogy Virginai Egyetem professzora, Dr. Marc Edwards szerint már legalább egy éve tudomása lehetett a michigani hatóságoknak a vízszennyezésről, a vízvezetékek kezelésekor pedig szabályellenesen jártak el.

Flint városában mára már legalább 100 ezer ember lehet érintett valamilyen módon a helyi folyóból kinyert, erősen szennyezett víz fogyasztásában a vízszennyezés tavaly áprilisi kezdetétől. A víz szennyeződését az okozta, hogy a vízvezetékeken keresztül áramló ivóvíz hatására a vezetékek korrodálni kezdtek, így pedig nagy mennyiségű ólom került a lakosság által fogyasztott csapvízbe.

A vízszakértő és egyetemi professzor nem csak arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatóságok a vízvezetékek kezelésekor törvényellenesen jártak el, de beszámolt róla, hogy a korábban – január és június között – a városban elkészített toxikológiai tesztek nagyban eltérő eredményt mutattak azokhoz képest, amelyeket viszont a michigani környezetvédelmi minisztérium szakemberei készítettek.

„Végig tisztában voltak a tényekkel, a törvénynek pedig nem tettek eleget. Ha nem avatkozunk közbe, akkor továbbra sem tettek volna semmit, és a gyerekek még mindig a szennyezett vizet innák” – nyilatkozott a szakértő.

A flinti ivóvízben az egészségügyi határértéket többszörösen meghaladó mértékben találtak ólmot, aminek következtében a csapvízzel főző, illetve ezt fogyasztó helyiek anélkül, hogy tudomásuk lett volna róla, folyamatosan ki voltak téve az ólom kedvezőtlen hatásainak. Többeknél hajhullás jelentkezett, és úgy tudni, legalább tíz ember halálához is vezetett már az ólommérgezés vagy a vízben szintén megtalálható baktérium okozta fertőzés. A helyieket a botrány kirobbanását követően palackozott vízzel látták el, aki azonban – például a főzéshez – több vizet igényelt, annak azt javasolták, forralja fel a vizet. A forralással az ólom továbbra sem „tűnik el”, a baktériumok azonban a hő hatására elpusztulnak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg

Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg


VONAT,     BALESET,     HOLLANDIA

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburyben

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburybenhirdetés
Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be

Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be


MIKE POMPEO,     USA,     MENEKÜLTEK

Emelkedett a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma

Emelkedett a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma


FLORENCE,     TRÓPUSI VIHAR,     USA

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen