hirdetés
Külföld

Soros György Davosban

Soros György a svájci Davosban rendezett 46. Világgazdasági Fórumon arra figyelmeztetett: az Európai unió szétesik

Csütörtökön este jelentette az AFP, hogy a magyar származású amerikai üzletember szerint Kína gazdasága nagyon belassult, az amerikai szövetségi jegybank túl későn emelte a kamatlábakat.
Soros György Soros György (Forrás: kkbk.blog.hu)
hirdetés

Soros az EU széteséséről beszélt a fórum résztvevőinek és az újságíróknak, mert az európai menekültpolitikában pánik tört ki, túl vagyunk azon a fordulóponton, amikor a menekültek beáramlása már akadályozza, hogy a befogadó országok integrálhassák őket.

A magyar származású sokszoros dollármilliárdos a Bloombergnek azt válaszolta, a német kancellárt érzékenyen érintik a történtek, azzal, hogy megpróbálta megállítani a migránsválságot, saját politikai tőkéjét kockáztatta, mert a gesztus, hogy megnyitják Németországot, nem volt igazán előkészítve. Soros ugyanakkor bírálta a Federal Reserve-öt is, szerinte elkéstek a kamatemeléssel.

A svájci városban egy nyilvános vacsorán bírálta Donald Trumpot és Ted Cruz amerikai elnökjelölt-aspiránsokat, de nem maradt ki Putyin sem. Utóbbi rendszeressé vált Sorosnál mostanában, ugyanakkor Trump ostorozása meglepte a The Guardian újságíróját.

A történtekről egyébként az MTI is beszámolt. Eszerint Soros azt mondta: a republikánus elnökjelöltségre hajtó Donald Trumpnak esélye nincs arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. A pénzügyi guru úgy látja: Trump a folyamatos félelemkeltéssel csak az Iszlám Államnak tesz szívességet. Szerinte Trump népszerűsége azt eredményezi, hogy a demokrata jelölt – feltehetően Hillary Clinton – elsöprő győzelmet arat majd. Különben is úgy látja, Clinton már a választásban gondolkodik, míg a republikánusok az előválasztásnál tartanak.

A Reuters hírügynökség arról számolt be, hogy a svájci Davosban összegyűlt pénzügyi világelit kínosnak, hihetetlennek és károsnak tartja a republikánus jelöltek között legesélyesebb Trumpot. A többség még most is azt gondolja, hogy előbb-utóbb feladja a küzdelmet, mielőtt egyáltalán jelöltet választanak. Egyre többen akadnak viszont olyanok, akik el tudják képzelni, hogy végül ő lesz a republikánusok elnökjelöltje.

A globális piacok válsággal kell, hogy szembenézzenek, a befektetőknek nem árt az óvatosság – erről beszélt Soros György egy Srí Lankán tartott gazdasági fórumon.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg

Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg


VONAT,     BALESET,     HOLLANDIA

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburyben

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburybenhirdetés
Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be

Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be


MIKE POMPEO,     USA,     MENEKÜLTEK

Emelkedett a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma

Emelkedett a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma


FLORENCE,     TRÓPUSI VIHAR,     USA

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen