hirdetés
Külföld

Soros György Davosban

Soros György a svájci Davosban rendezett 46. Világgazdasági Fórumon arra figyelmeztetett: az Európai unió szétesik

Csütörtökön este jelentette az AFP, hogy a magyar származású amerikai üzletember szerint Kína gazdasága nagyon belassult, az amerikai szövetségi jegybank túl későn emelte a kamatlábakat.
Soros György Soros György (Forrás: kkbk.blog.hu)
hirdetés

Soros az EU széteséséről beszélt a fórum résztvevőinek és az újságíróknak, mert az európai menekültpolitikában pánik tört ki, túl vagyunk azon a fordulóponton, amikor a menekültek beáramlása már akadályozza, hogy a befogadó országok integrálhassák őket.

A magyar származású sokszoros dollármilliárdos a Bloombergnek azt válaszolta, a német kancellárt érzékenyen érintik a történtek, azzal, hogy megpróbálta megállítani a migránsválságot, saját politikai tőkéjét kockáztatta, mert a gesztus, hogy megnyitják Németországot, nem volt igazán előkészítve. Soros ugyanakkor bírálta a Federal Reserve-öt is, szerinte elkéstek a kamatemeléssel.

A svájci városban egy nyilvános vacsorán bírálta Donald Trumpot és Ted Cruz amerikai elnökjelölt-aspiránsokat, de nem maradt ki Putyin sem. Utóbbi rendszeressé vált Sorosnál mostanában, ugyanakkor Trump ostorozása meglepte a The Guardian újságíróját.

A történtekről egyébként az MTI is beszámolt. Eszerint Soros azt mondta: a republikánus elnökjelöltségre hajtó Donald Trumpnak esélye nincs arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. A pénzügyi guru úgy látja: Trump a folyamatos félelemkeltéssel csak az Iszlám Államnak tesz szívességet. Szerinte Trump népszerűsége azt eredményezi, hogy a demokrata jelölt – feltehetően Hillary Clinton – elsöprő győzelmet arat majd. Különben is úgy látja, Clinton már a választásban gondolkodik, míg a republikánusok az előválasztásnál tartanak.

A Reuters hírügynökség arról számolt be, hogy a svájci Davosban összegyűlt pénzügyi világelit kínosnak, hihetetlennek és károsnak tartja a republikánus jelöltek között legesélyesebb Trumpot. A többség még most is azt gondolja, hogy előbb-utóbb feladja a küzdelmet, mielőtt egyáltalán jelöltet választanak. Egyre többen akadnak viszont olyanok, akik el tudják képzelni, hogy végül ő lesz a republikánusok elnökjelöltje.

A globális piacok válsággal kell, hogy szembenézzenek, a befektetőknek nem árt az óvatosság – erről beszélt Soros György egy Srí Lankán tartott gazdasági fórumon.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjét

Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjéthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen