hirdetés
Külföld

Kölni tömeges zaklatás: 58-ból 3 letartóztatott gyanúsított menekült

A szilveszteri kölni támadásokkal kapcsolatban az ötvennyolc letartóztatott gyanúsított közül összesen hárman menekültek, a többiek jórészt algériai, tunéziai vagy éppen marokkói származású, ám már német állampolgárságú férfiak – írta az Independent.
Kölni zaklatások Már több, mint 1000 feljelentést tettek a szilveszter éjjelén történtekkel kapcsolatban (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

A szilveszter éjjelén történt esetet követően egyre többen tettek feljelentést tolvajlás, szexuális zaklatás, illetve akár nemi erőszak miatt is a rendőrségen – már több, mint 1000 hasonló feljelentés született. A szilveszter éjjelén történt tömeges zaklatások nagy visszhangot váltottak ki, melynek oka részben az volt, hogy a helyi közszolgálati televízió először egyáltalán nem dolgozta fel az esetet, s a rendőrség „helytállása”, hozzáállása is megkérdőjelezhető volt. Mindezeken túl Angela Merkel menekültpolitikáját is sokan bírálták, szerintük ugyanis ez vezetett a szilveszter éjjelén történt esethez.

Az Independent Ulrich Bremer, Köln ügyészének szavaira hivatkozva ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a támadásokat elkövető férfiak közül csupán hárman voltak olyan személyek, akik nemrég érkeztek az országba Irakból vagy Szíriából, és menekültek voltak. A többi ötvennél is több letartóztatott személy algériai, tunéziai vagy éppen marokkói gyökerekkel rendelkezett, s már jó ideje Németország területén élt – nagy részük már német állampolgár is volt.

Ulrich Bremer egyben arra is kitért, hogy az 1054 feljelentésből közel 600 esetben nem zaklatással vagy nemi erőszakkal, hanem tolvajlással volt kapcsolatos.

Jurgen Mathies kölni rendőrfőnök ellenben úgy véli, hogy a támadások „technikája” (a nők elterelése a barátaiktól, ismerős csoportoktól) olyan országból származhat, ahol gyakran történnek hasonló esetek. Elmondta azt is, hogy korábban Németországban ilyen módon még nem történt támadás. Mint mondta, arra nincs bizonyíték, hogy előre kitervelt „akcióról” lett volna szó, szerinte elképzelhető, hogy a közösségi médián keresztül „toborozták” a férfiakat.

Akárhogy is, az esetet követően Németországban sokak bizalmatlansága, ellenségessége megnövekedett a migránsokkal szemben, s az elmúlt időszakban a menekülteket ellátó intézmények ellen elkövetett támadások, gyújtogatások száma is megnövekedett.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen