Külföld

Cápák ezrei lepték el a partot

Cápák ezrei özönlötték el Florida partjait. Mindez pedig az El Niño jelenségnek köszönhető.
Cápa Több mint tízezer cápa lepte el a partot (Forrás: Kaliningrad-room.ru)

Érdekes jelenségnek lehet a tanúja az, aki Palm Beach partjainál jár.

A feketevégű cápák (Carcharhinus limbatus) hagyományosan a téli időszakokban, a hideg ellen "menekülve", melegebb vizekre úsznak. Idén azonban úgy döntöttek, hogy inkább északabbra veszik az irányt.

Így történhetett, hogy több mint tízezer példány gyűlt össze Florida partjainál. A rendkívüli jelenségről fotó is készült. A rengeteg kis fekete pötty pedig nem más, mint cápa. A Florida Atlantic University biológusa egyáltalán nem tartja furának az állatok viselkedését. Mint mondja, ez egyáltalán nem szokatlan jelenség, mindenesetre neki is nagyszerű élmény így egy kupacban látni ennyi egyedet.

A térségben a feketevégű cápák támadják meg legtöbbször az embereket. Ám ezek nem halálosak. A faj példányai körülbelül másfél méter hosszúságúra nőhetnek meg. Most pedig rendkívül közel úsztak a partokhoz. Olyannyira, hogy ha valaki bedobna egy követ a vízbe, még az is könnyen megeshetne, hogy eltalálja az egyik állatot - írja a Sciencealert.

Hiába a sok támadásért, ez a faj eléggé ijedős. Valószínűleg, ha egy ember menne a közelükbe, rögtön odébb állnának - mondja a biológus. Ennek ellenére jobb az elővigyázatosság. Szakértők arra kérik a fürdőzni vágyókat, hogy napkeltekor és napnyugtakor inkább kerüljék el a vizet. Napközben azonban mindenki biztonságban strandolhat.

A cápák eme viselkedése az El Niño számlájára írható. Ez a természeti jelenség ugyanis a megszokottnál melegebb keleti partvidéket eredményezett. Így pedig minek is mennének el ezek az állatok innen, ha egyszer tökéletes nekik a hőmérséklet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzának

Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzánakAz Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanást

Az Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanástTöbb halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak

Több halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak


KOLUMBIA,     BOGOTA,     TERRORIZMUS

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen