Külföld

Úgy szöktek meg a börtönből, ahogy a nagykönyvben meg van írva

Két rab igencsak klasszikus formáját választotta a szökésnek. Úgy döntöttek ugyanis, hogy ha a szinte már klisének számító, összecsomózott lepedőn való leereszkedés a filmekben bejön, akkor nekik miért ne sikerülne így meglógniuk?
Börtön Nem ez volt az első hasonló szökés a börtön történetében (Forrás: Kycir.org)

Valószínűleg sok mindenkinek meg van az a jelenet, amikor a börtönfogoly összecsomóz egy pár lepedőt, kidobja az ablakon, vagy esetleg valamilyen magaslatról és azon leereszkedve, megszökik az igazságszolgáltatás elől.

A módszer sikerességét egyébként tudományosan is igazolták már a MyhtBusters című sorozatban, amely azzal foglalkozik, hogy bizonyítsa, vagy éppen megcáfolja a városi, filmes legendákat.

Most pedig két rab döntött úgy, hogy a jól bevált klasszikushoz nyúlnak és így szöknek meg Róma legnagyobb börtönéből - írja a Telegraph.

A 33 éves Catalin Ciobanu gyilkosság miatt, a 28 éves Mihai Florin Diaconescu pedig betörések miatt ült az intézményben. Büntetésük alatt gyakran kellett dolgozniuk egy raktárba, amelynek rácsait elfűrészelve sikerült úgy meglógniuk, hogy az őröknek ne tűnjön fel. A kőfalról pedig az összecsomózott lepedők segítségével ereszkedtek le. Végül elfutottak.

Információk szerint az eset este fél hét tájékában történt. Ez remek időpont volt a két fegyencnek, hiszen a százötven rabot mindösszesen két őr figyelte, továbbá a riasztórendszer sem működött.

A börtön történetében egyébként nem ez volt az első ilyen eset. Két évvel ezelőtt ugyanis két elítélt, szintén ezt a módszert alkalmazva szökött meg az intézmény rehabjáról. Ugyanebből a létesítményből, 2010-ben két gyilkosságért életfogytig börtönre ítélt rabot engedtek haza húsvétkor, akik vissza azonban már nem jöttek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen