hirdetés
Külföld

Úgy szöktek meg a börtönből, ahogy a nagykönyvben meg van írva

Két rab igencsak klasszikus formáját választotta a szökésnek. Úgy döntöttek ugyanis, hogy ha a szinte már klisének számító, összecsomózott lepedőn való leereszkedés a filmekben bejön, akkor nekik miért ne sikerülne így meglógniuk?
Börtön Nem ez volt az első hasonló szökés a börtön történetében (Forrás: Kycir.org)
hirdetés

Valószínűleg sok mindenkinek meg van az a jelenet, amikor a börtönfogoly összecsomóz egy pár lepedőt, kidobja az ablakon, vagy esetleg valamilyen magaslatról és azon leereszkedve, megszökik az igazságszolgáltatás elől.

A módszer sikerességét egyébként tudományosan is igazolták már a MyhtBusters című sorozatban, amely azzal foglalkozik, hogy bizonyítsa, vagy éppen megcáfolja a városi, filmes legendákat.

Most pedig két rab döntött úgy, hogy a jól bevált klasszikushoz nyúlnak és így szöknek meg Róma legnagyobb börtönéből - írja a Telegraph.

A 33 éves Catalin Ciobanu gyilkosság miatt, a 28 éves Mihai Florin Diaconescu pedig betörések miatt ült az intézményben. Büntetésük alatt gyakran kellett dolgozniuk egy raktárba, amelynek rácsait elfűrészelve sikerült úgy meglógniuk, hogy az őröknek ne tűnjön fel. A kőfalról pedig az összecsomózott lepedők segítségével ereszkedtek le. Végül elfutottak.

Információk szerint az eset este fél hét tájékában történt. Ez remek időpont volt a két fegyencnek, hiszen a százötven rabot mindösszesen két őr figyelte, továbbá a riasztórendszer sem működött.

A börtön történetében egyébként nem ez volt az első ilyen eset. Két évvel ezelőtt ugyanis két elítélt, szintén ezt a módszert alkalmazva szökött meg az intézmény rehabjáról. Ugyanebből a létesítményből, 2010-ben két gyilkosságért életfogytig börtönre ítélt rabot engedtek haza húsvétkor, akik vissza azonban már nem jöttek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Európai javaslat készült az átoltottság mértékének javítására

Európai javaslat készült az átoltottság mértékének javítására


KANYARÓ,     ÁTOLTOTTSÁG,     EU

Bababarát lett az amerikai szenátus

Bababarát lett az amerikai szenátus


USA,     SZENÁTUS,     GYEREKEK

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen