hirdetés
Külföld

Több mint harmincan szöktek meg egy börtönből Pápua Új-Guineában

Információk szerint több mint harminc rab szökött meg a Pápua Új-Guineában található Buimo börtönből. Tizenegy fegyencet lelőttek közben, tizenhetet pedig megsebesítettek, majd pedig elfogtak a hatóságok.
Börtön Tavalyi is 55-en szöktek meg a börtönből - illusztráció (Forrás: Genius.com)
hirdetés

Csütörtökön, helyi idő szerint körülbelül egy óra körül került sor a szökésre a Buimo börtönből, mely során megtámadtak és meg is sebesítettek két börtönőrt a rabok. A megszökött fegyencek pontos számát egyelőre még nem közölték az illetékes helyi hatóságok. Egyes értesülések szerint több mint ötvenen, ám a legtöbb hírforrás alapján több mint harmincan lehettek, akiknek sikerült meglógniuk.

A Buimo börtönnek egyébként egyáltalán nincs jó híre, főleg mostanság. Egyre többen aggódnak a büntetés végrehajtási intézet miatt. Leginkább fiatal, húsz év körüli férfiak vannak bezárva ide, akik még az előzetes letartóztatásukat töltik, és a tárgyalásukra várakoznak gyakran hosszú ideig.

Ezenkívül hírhedt a börtönőrök kegyetlenkedésiről, továbbá arról, hogy a fogvatartottak általános ellátása is problémás. Szökés tekintetében sem ez volt az első ilyen eset az intézményben. Tavaly például ötvenöt rabnak sikerült meglógnia innen.

A helyi hatóságok nagy erőkkel keresik a fegyenceket és mindeközben arra intik a lakosságot, hogy nagyon vigyázzanak, mert a rabok között vannak nemi erőszaktevők és gyilkosok is. Ezenkívül arra is felhívták az emberek figyelmét, hogy nem ajánlott a megszökötteket elbújtatni, hiszen az is bűncselekménynek számít.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Európai javaslat készült az átoltottság mértékének javítására

Európai javaslat készült az átoltottság mértékének javítására


KANYARÓ,     ÁTOLTOTTSÁG,     EU

Bababarát lett az amerikai szenátus

Bababarát lett az amerikai szenátus


USA,     SZENÁTUS,     GYEREKEK

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen