Külföld

Több mint harmincan szöktek meg egy börtönből Pápua Új-Guineában

Információk szerint több mint harminc rab szökött meg a Pápua Új-Guineában található Buimo börtönből. Tizenegy fegyencet lelőttek közben, tizenhetet pedig megsebesítettek, majd pedig elfogtak a hatóságok.
Börtön Tavalyi is 55-en szöktek meg a börtönből - illusztráció (Forrás: Genius.com)

Csütörtökön, helyi idő szerint körülbelül egy óra körül került sor a szökésre a Buimo börtönből, mely során megtámadtak és meg is sebesítettek két börtönőrt a rabok. A megszökött fegyencek pontos számát egyelőre még nem közölték az illetékes helyi hatóságok. Egyes értesülések szerint több mint ötvenen, ám a legtöbb hírforrás alapján több mint harmincan lehettek, akiknek sikerült meglógniuk.

A Buimo börtönnek egyébként egyáltalán nincs jó híre, főleg mostanság. Egyre többen aggódnak a büntetés végrehajtási intézet miatt. Leginkább fiatal, húsz év körüli férfiak vannak bezárva ide, akik még az előzetes letartóztatásukat töltik, és a tárgyalásukra várakoznak gyakran hosszú ideig.

Ezenkívül hírhedt a börtönőrök kegyetlenkedésiről, továbbá arról, hogy a fogvatartottak általános ellátása is problémás. Szökés tekintetében sem ez volt az első ilyen eset az intézményben. Tavaly például ötvenöt rabnak sikerült meglógnia innen.

A helyi hatóságok nagy erőkkel keresik a fegyenceket és mindeközben arra intik a lakosságot, hogy nagyon vigyázzanak, mert a rabok között vannak nemi erőszaktevők és gyilkosok is. Ezenkívül arra is felhívták az emberek figyelmét, hogy nem ajánlott a megszökötteket elbújtatni, hiszen az is bűncselekménynek számít.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen