hirdetés
Külföld

Egy falu minden férfi lakosát kivégezték Iránban

Egy falu valamennyi férfi lakosát kivégezték Iránban, a vád pedig minden esetben kábítószerrel való visszaélés volt. Emberi jogi szervezetek bírálják nem csupán az ítéleteket, de a férfiak családjainak ítélt kártérítés mértékét is.
Kivégzés Minden évben több száz embert végezhetnek ki drogkereskedelem miatt (Forrás: jpost.com)
hirdetés

Az Independent szerint egy iráni falu minden egyes férfi lakosát kivégezték droggal való visszaélés miatt – a kérdéses falut azonban nem nevezték meg.

Shahindokht Molaverdi jogász, valamint családi ügyekért és nők ügyeiért felelős alelnök szerette volna elérni, hogy a halálra ítéltek családjai nagyobb mértékű kártérítésben részesüljenek. Elárulta továbbá, hogy az utóbbi időben a gyerekek is egyre gyakrabban kereskednek a különböző kábítószerekkel – részben azért, hogy megbosszulják a kivégzett apjuk halálát, részben pedig azért, mert a kormány megfelelő támogatása híján ilyen módon segítik a családjaikat némi pénzhez. Az nem derült ki Shahindokht Molaverdi beszámolójából, hogy a faluban egykoron élt férfiakat egyetlen, rövidebb időintervallumban, vagy pedig „fokozatosan”, egymást követően végezték ki.

Egy emberi jogi szervezet ezt követően Iránban arra hívta fel a figyelmet, hogy az ország területén több száz embert akaszthatnak fel minden egyes évben drogkereskedelem miatt – az ilyen személyek nagyobbrészt ráadásul valamilyen etnikai kisebbség vagy marginalizált csoport részei.

Ezzel párhuzamosan állításuk szerint az iráni hatóságok beismerték, hogy a halálbüntetések nem oldották meg a kábítószer-kereskedelem problémáját az országban.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen