hirdetés
Külföld

Egy falu minden férfi lakosát kivégezték Iránban

Egy falu valamennyi férfi lakosát kivégezték Iránban, a vád pedig minden esetben kábítószerrel való visszaélés volt. Emberi jogi szervezetek bírálják nem csupán az ítéleteket, de a férfiak családjainak ítélt kártérítés mértékét is.
Kivégzés Minden évben több száz embert végezhetnek ki drogkereskedelem miatt (Forrás: jpost.com)
hirdetés

Az Independent szerint egy iráni falu minden egyes férfi lakosát kivégezték droggal való visszaélés miatt – a kérdéses falut azonban nem nevezték meg.

Shahindokht Molaverdi jogász, valamint családi ügyekért és nők ügyeiért felelős alelnök szerette volna elérni, hogy a halálra ítéltek családjai nagyobb mértékű kártérítésben részesüljenek. Elárulta továbbá, hogy az utóbbi időben a gyerekek is egyre gyakrabban kereskednek a különböző kábítószerekkel – részben azért, hogy megbosszulják a kivégzett apjuk halálát, részben pedig azért, mert a kormány megfelelő támogatása híján ilyen módon segítik a családjaikat némi pénzhez. Az nem derült ki Shahindokht Molaverdi beszámolójából, hogy a faluban egykoron élt férfiakat egyetlen, rövidebb időintervallumban, vagy pedig „fokozatosan”, egymást követően végezték ki.

Egy emberi jogi szervezet ezt követően Iránban arra hívta fel a figyelmet, hogy az ország területén több száz embert akaszthatnak fel minden egyes évben drogkereskedelem miatt – az ilyen személyek nagyobbrészt ráadásul valamilyen etnikai kisebbség vagy marginalizált csoport részei.

Ezzel párhuzamosan állításuk szerint az iráni hatóságok beismerték, hogy a halálbüntetések nem oldották meg a kábítószer-kereskedelem problémáját az országban.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Torontóban gyalogosok közé hajtottak, az indíték egyelőre nem ismert

Torontóban gyalogosok közé hajtottak, az indíték egyelőre nem ismertGeorge H. Bush volt amerikai elnököt intenzív osztályon ápolják

George H. Bush volt amerikai elnököt intenzív osztályon ápoljákTöbb mint 600 kiskorú menedékkérő tűnt el tavaly Belgiumban

Több mint 600 kiskorú menedékkérő tűnt el tavaly Belgiumbanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen