Külföld

Attól félt, hogy megvakul a repülőt hegyoldalnak vezető pilóta

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet a 27 éves Andreas Lubitz írt orvosának nem sokkal azelőtt, hogy a hegynek vezette volna a Germanwings utasszállítóját és ezzel megölt volna közel 150 embert. Az irományból kiderül, hogy a férfi depressziós volt, gyógyszert szedett és attól félt, hogy megvakul.
Lubitz Attól félt, hogy szeme miatt elveszíti a munkáját (Forrás: Sonla.vnpt.vn)

Már akkor is kiderült, hogy Lubitz depresszióban szenvedett. Miután átkutatták az otthonát, világossá vált, hogy komoly problémái voltak és, hogy nem szabadott volna dolgoznia.

A 27 éves pilóta több orvosnál is megfordult akkoriban és a szakvélemények alapján nem engedhették volna őt repülni. Ám ezek a jelentések sosem jutottak el a férfi munkahelyére. Feltehetőleg azért, mert ő mindig megsemmisítette az iratokat.

Nemrégiben hozta nyilvánosságra a német Bild lap Lubitz utolsó, a számítógépén megtalált levelét, amelyet orvosának írt, és amelyben kifejtette, hogy attól fél, megvakul és elveszíti a munkáját. Az írásból arra lehet következtetni, hogy a pilóta meg volt győződve arról, ha a szemei rendben lennének, neki sem lenne több problémája.

Depressziójára a még megengedett határon belül, a lehető legmagasabb adagban szedte az antidepresszánst. A gyógyszert azért is írták fel neki, mert álmatlanságtól szendevett. Az utolsó időszakban szinte már két órát sem tudott aludni naponta. A szernek azonban voltak mellékhatásai. Lubitznál a fokozott mértékű nyugtalanság jelentkezett.

Orvosa a tragédia után két nappal azt nyilatkozta, lehetetlen, hogy ezt a férfit engedték repülni. Pedig sajnos így volt. Lubitznak valahogyan sikerült átcsúsznia az ellenőrzéseken, holott már akkor is küzdött problémákkal, mikor még pilótaképzésre járt.

Gépén a levél mellett, több bizonyíték is előkerült arra nézve, hogy a pilóta nagyon rossz állapotban volt. Skydevil néven például öngyilkossági módszerek után kutatott a világhálón.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen