Külföld

Meghalt az an-Nuszra Front szóvivője

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) közlése alapján légicsapás végzett Abu Firásszal, az an-Nuszra Front szélsőséges szervezet szóvivőjével. Az emigráns szervezet szerint, amely "kiterjedt informátori hálózattal" rendelkezik, Firász fia, az an-Nuszra és a Dzsund al-Aksza nevezetű iszlamista csoport további 20 fegyveres tagja is életét vesztette a támadás során.
An-Nuszra Front Légicsapás során vesztette életét az an-Nuszra Front szóvivője (Forrás: Pijar.net)

Az OSDH ezenkívül arról is beszámolt, hogy az orosz vagy szíriai légicsapás következtében több külföldi, üzbég állampolgár is meghalt. Firász nem csupán az an-Nuszra egyik alapítója, hanem a szélsőséges szervezet "politikai döntéshozatali testületének", a súra tanácsának magas rangú tagja is volt.

Az 1980-as éveket Afganisztánban töltötte, ahol harcolt, továbbá együttműködött Oszama bin Ládennel és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel is.

Firászt sokan tisztelték és követték az iszlamista nézeteket vallók közül. Tanításait, amelyek a vallási jogtudományokkal, illetve a kormányzással voltak kapcsolatosak, az an-Nuszra több alkalommal is közzétette. Beceneve a "szíriai" volt, amelyet valószínűleg származási helyéről kapta, hiszen Damaszkusz közeléből, Madájából indult el egykoron.

Noha februárban, Amerika és Oroszország is belegyezett abba, hogy kerülik a fegyveres támadásokat a térségben, azért még szórványos harcok előfordulnak. Ezt leszámítva azonban a felek betartották a tűzszüneti egyezséget.

Mivel azonban mind az Iszlám Állam, mind pedig az an-Nuszra terrorszervezetként van nyilvántartva az ENSZ által, így rájuk nem vonatkozik a "fegyvernyugvás".Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen