hirdetés
Külföld

Ezrek várnak segítségre Pakisztánban, mert az áradások és földcsuszamlások elzárják őket a külvilágtól

Több ezren várnak a mentőegységekre Pakisztán északnyugati területein, a halálos áldozatok száma időközben ötvenötre emelkedett.
Pakisztán, árvíz Ezrek várnak még segítségre (Forrás: dailyreadlist.com)
hirdetés

A pakisztáni mentőegységek igyekeznek minden, a katasztrófában érintett embert elérni, de még több ezren várnak segítségre azokon az északnyugati területeken, ahol az áradások és a földcsuszamlás következtében települések váltak jóformán elérhetetlenné. A Khyber Pakhtunkhwa közigazgatási terület katasztrófavédői a honvédséggel is kapcsolatba léptek, hogy a rászorulókat kimenthessék azokról a területekről, ahol a nagy esőzések következtében kialakult árvíz és földcsuszamlások szombat óta már 47 ember halálát okozták. (Mivel a természeti katasztrófa nem csak ezt a régiót érintette, így összességében az elhunytak száma előbbinél magasabb.)

A hatóságok beszámoltak róla, hogy több jelentés is beérkezett hozzájuk a több tucat lakóházban keletkezett károkról, de a régió összesen három területéről még nem sikerült kimenteniük az embereket. A katasztrófavédelem szóvivője, Latifur Rehman elmondta, hogy ezekről a helyszínekről még ki kell szabadítaniuk a romok alatt rekedt túlélőket, s a holttesteket is ki kell emelniük innen.

A feladatukat nehezíti azonban, hogy a településekhez vetető valamennyi út teljesen járhatatlanná vált, és az érintett településeket igen nehéz megközelíteni.

Kasmír régióban ugyancsak több száz ember várhat a hatóságok segítségére – itt legalább nyolc személy, köztük öt gyermek vesztette életét, amikor az esőzések okozta földcsuszamlások maguk alá temettek két lakóházat.

Némi reményre adhat okot, hogy hétfőtől túlnyomórészt napos idő várható Pakisztán a katasztrófa által sújtott területein, és további esőzések nem várhatóak.

A természeti katasztrófák a területen egyébként azért (is) hajtottak végre ilyen hatalmas mértékű pusztítást, mert a lakóházakat – különösen a falvakban – nem megfelelő szakértelemmel építik meg, s így minden évben nagy áldozatokkal járhatnak a gyakran nagyon heves tavaszi esőzések. Tavaly az esős időszakban Kasmírban a heves esőzések és az árvíz összesen 81 ember halálához vezetett, s további 300 ezer személyt is hátrányosan érintett.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Új globális hulladékkezelési stratégiát hirdetett a Coca-Cola

Új globális hulladékkezelési stratégiát hirdetett a Coca-ColaLeállt az amerikai kormányzati hivatalok egy része

Leállt az amerikai kormányzati hivatalok egy részehirdetés
Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnél

Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnélTöbb mint ötvenen meghaltak, miután kigyulladt egy busz Kazahsztánban

Több mint ötvenen meghaltak, miután kigyulladt egy busz Kazahsztánban


KAZAHSZTÁN,     BALESET,     BUSZ

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen