Külföld

Ezrek várnak segítségre Pakisztánban, mert az áradások és földcsuszamlások elzárják őket a külvilágtól

Több ezren várnak a mentőegységekre Pakisztán északnyugati területein, a halálos áldozatok száma időközben ötvenötre emelkedett.
Pakisztán, árvíz Ezrek várnak még segítségre (Forrás: dailyreadlist.com)

A pakisztáni mentőegységek igyekeznek minden, a katasztrófában érintett embert elérni, de még több ezren várnak segítségre azokon az északnyugati területeken, ahol az áradások és a földcsuszamlás következtében települések váltak jóformán elérhetetlenné. A Khyber Pakhtunkhwa közigazgatási terület katasztrófavédői a honvédséggel is kapcsolatba léptek, hogy a rászorulókat kimenthessék azokról a területekről, ahol a nagy esőzések következtében kialakult árvíz és földcsuszamlások szombat óta már 47 ember halálát okozták. (Mivel a természeti katasztrófa nem csak ezt a régiót érintette, így összességében az elhunytak száma előbbinél magasabb.)

A hatóságok beszámoltak róla, hogy több jelentés is beérkezett hozzájuk a több tucat lakóházban keletkezett károkról, de a régió összesen három területéről még nem sikerült kimenteniük az embereket. A katasztrófavédelem szóvivője, Latifur Rehman elmondta, hogy ezekről a helyszínekről még ki kell szabadítaniuk a romok alatt rekedt túlélőket, s a holttesteket is ki kell emelniük innen.

A feladatukat nehezíti azonban, hogy a településekhez vetető valamennyi út teljesen járhatatlanná vált, és az érintett településeket igen nehéz megközelíteni.

Kasmír régióban ugyancsak több száz ember várhat a hatóságok segítségére – itt legalább nyolc személy, köztük öt gyermek vesztette életét, amikor az esőzések okozta földcsuszamlások maguk alá temettek két lakóházat.

Némi reményre adhat okot, hogy hétfőtől túlnyomórészt napos idő várható Pakisztán a katasztrófa által sújtott területein, és további esőzések nem várhatóak.

A természeti katasztrófák a területen egyébként azért (is) hajtottak végre ilyen hatalmas mértékű pusztítást, mert a lakóházakat – különösen a falvakban – nem megfelelő szakértelemmel építik meg, s így minden évben nagy áldozatokkal járhatnak a gyakran nagyon heves tavaszi esőzések. Tavaly az esős időszakban Kasmírban a heves esőzések és az árvíz összesen 81 ember halálához vezetett, s további 300 ezer személyt is hátrányosan érintett.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen