hirdetés
Külföld

Kekszet raboltak, most börtönbe kerülnek

Egy több millió forintnyi értékű sörszállítmány elkötése után, szintén hatalmas mennyiségű keksz ellopására vállalkozott egy bűnbanda Angliában. Sem a sör, sem pedig a keksz nem került elő azóta, ám a tetteseket sikerült kézre keríteni. Büntetésüket az előéletüknek megfelelően szabták ki.
Rablók Mind az öten rács mögé kerülnek (Forrás: 24.hu)
hirdetés

Az ügy kezdetéhez vissza kell ugornunk még 2015 májusába. Anthony Edgerton és Paul Price ekkor döntött úgy, hogy megpróbálnak tetemes mennyiségű sört ellopni. Az akcióhoz egy hamis rendszámtáblát raktak egy furgonra. Ezzel a járművel mentek Cardiffból Kentbe. Ott elloptak egy tizenötezer font (körülbelül hatmillió forint) értékű traktort. Minderre azért volt szükség, hogy elköthessenek egy utánfutót, ami jól meg volt pakolva dobozos sörrel. A kétezer karton ital negyvenháromezer fontot, átszámítva tizenhétmillió forintot ért.

A sikeres akción felbuzdulva és időközben már öt tagra kibővülve, a bűnbanda Cwmbranba ment. Ott az egyikük egy DHL futárnak kiadva magát, egy húszezer font (körülbelül nyolcmillió forint) értékű kekszállítmányt próbált meg ellopni. Miután a telephely kapujában a papírok rendezésére került volna sor, a sofőr egyszerűen elhajtott.

A rendőrség nem sokkal az eset után megtalálta a járművet az egyik autópálya pihenőjében, ám a keksznek nyoma veszett és azóta sem lehet tudni, hogy mi lett a sorsa. A tetteseket elkapták, a tárgyalásukat pedig nemrégiben folytatták le.

Azt nem tudni, hogy a férfiak mennyire vették komolyan az ellenük szóló vádakat, mert az egyikük még a tárgyalóterembe érve is megkérdezte, hogy "nem-e kér valaki egy kis kekszet". A bírónak feltehetőleg nem volt mindez annyira vicces. Mind az öt vádlottat letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A 35 éves Anthony Edgerton négy lopást, lopott árukkal való kereskedést és jogosítvány nélküli vezetést ismert be. Összesen 44 hónapot kell ülnie.

A 38 éves Paul Price öt lopást és szintén lopott árukkal való kereskedést vállalt fel. 40 hónapot fog a rácsok mögött tölteni.

A 25 éves Aaron Walsh négy lopást ismert be. 16 hónapra kell börtönbe mennie.

A 36 éves Stephen Burrows, elmondása szerint egy lopásban volt benne és engedély nélküli járműben utazott. Mindezért 16 hónapot kapott.

Végül, de nem utolsó sorban a 28 éves Kieron Price beismerte, hogy két lopásban volt benne és egy "engedély nélkül használt" autót vezetett. 12 hónapot kell a rácsok mögött töltenie. Price egyébként katona volt egykor, ám le kellett szerelnie, miután PTSD-t (poszttraumás stressz szindróma) diagnosztizáltak nála. Saját bevallása szerint azóta nem önmaga. További hathónapnyi börtönre ítélték marihuána birtoklásáért.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Több mint 600 kiskorú menedékkérő tűnt el tavaly Belgiumban

Több mint 600 kiskorú menedékkérő tűnt el tavaly BelgiumbanHárom terrortámadást akadályoztak meg tavaly Németországban

Három terrortámadást akadályoztak meg tavaly Németországbanhirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen