hirdetés
Külföld

Soha nem volt agydaganata a népszerű életmód-bloggernek

Azt állította, hogy az általa ajánlott életmód segít a rák leküzdésében, s hogy maga is ettől gyógyult meg – de kiderült, hogy valójában soha nem szenvedett agydaganattól. Most bírságra számíthat.
Elle leginspirálóbb nő Talán mégsem a leginspirálóbb nő, akivel 2015-ben találkozhattunk (Forrás: irishtimes.com)
hirdetés

A The Whole Pantry (A Teljes Éléskamra) nevű alkalmazás, illetve blog szerzője, Belle Gibson azzal tette híressé életmód tanácsokat és recepteket megosztó termékeit, hogy az agydaganatát is a leírt tanácsok betartásával sikerült leküzdenie. Végül a Penguin kiadó egy a nő által írt összeállított életmód-tanácsadó könyvet is kiadott, de az Apple is támogatta egy ideig Belle-t, egy alkalommal például fizették az útját az Egyesült Államokba, és egy ideig kapható volt az alkalmazása az Apple áruházában – igaz, ezt már egy ideje eltávolították innen.

Először márciusban kezdtek arra gyanakodni, hogy a nő valójában nem állít igazat az agydaganatával kapcsolatban – azt állította ugyanis, hogy húsz éves korában, 1999-ben diagnosztizálták nála a rákot. Mindez nem lehetett igaz, ugyanis Belle 1991-ben született, tehát 1999-ben nem hogy húsz, de még tíz éves sem lehetett.

Ezen kívül arra szintén felfigyeltek, hogy noha Belle Gibson ígéretet tett arra, hogy a könyvből és az alkalmazásból származó bevétel egy jelentős részét jótékony szervezeteknek ajánlja fel, valójában ez nem történt meg. Pénzügyi nehézségekre hivatkozva a jótékony szervezeteknek történő utalás elmaradásáról egyébként a The Whole Pantry be is számolt márciusban.

Mikor a kérdéses „ügyeket” vizsgálták, nem csak az derült ki, hogy egyáltalán nem folyósított pénzt jótékony szervezeteknek a nő vállalata, hanem az is, hogy Belle soha nem szenvedett ráktól, vagy bármilyen agydaganattól – erre egyébként a nő azt felelte, „sokként érte őt” a felfedezés, hogy valójában nem volt rákos.

A viktóriai fogyasztóvédelmi hatóság a „félrevezető és megtévesztő” magatartás miatt megkezdte a megfelelő intézkedéseket. A várhatóan kiszabható bírság mértéke legfeljebb 1,1 millió dollár lehet a cégnek, illetve 220 ezer dollár a magánszemély részére. A Penguin kiadónak szintén 30 ezer dolláros összeget kell kifizetnie, mert nem ellenőrizte a kiadott könyv valóságtartalmát.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Torontóban gyalogosok közé hajtottak, az indíték egyelőre nem ismert

Torontóban gyalogosok közé hajtottak, az indíték egyelőre nem ismertGeorge H. Bush volt amerikai elnököt intenzív osztályon ápolják

George H. Bush volt amerikai elnököt intenzív osztályon ápoljákTöbb mint 600 kiskorú menedékkérő tűnt el tavaly Belgiumban

Több mint 600 kiskorú menedékkérő tűnt el tavaly Belgiumbanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen