Külföld

Okostelefonon árulja a foglyul ejtett nőket az Iszlám Állam

Okostelefonon árulja az Iszlám Állam a fogságába esett nőket – árulta el egy fiatal jazidi lány az amerikai sajtónak, miután sikerült megszöknie tőlük. Egy 12 éves lányt 12 ezer euróért kínálnak, csak dollárt vagy eurót fogadnak el. A szökni próbálókat megkínozzák.
Rabszolgaként tartják őket Rabszolgaként tartják őket (Forrás: atv.hu)

Az egész amerikai médiát bejárta egy az Iszlám Állam fogságából megszökött jazidi lány története, aki szenvedései mellett arról is mesélt, hogy a szélsőségesek okostelefonon árulják a lányokat rabszolgának.

Lamija Aji Basar iraki lány jobb szemére megvakult és arcát égési sebek borítják. Egy iraki kisvárosból menekült, amikor megsebesült, embercsempészek menekítették ki a terroristák fogságából, ami a jazidi vallású fiatalnak egyenlő volt a szexrabszolgasággal.

Két barátnője is meghalt menekülés közben, amikor aknára léptek, ő azonban élve maradt és elmesét mindent az amerikai újságíróknak.

Ahogy elveszíti területeit az Iszlám Állam, úgy kínozza a területén élő civil lakosságot, a jazidi asszonyokat és lányokat szexrabszolgának használja. Lamija elmondta az AP tudósítójának, hogy mintegy háromezer jazidi nőt tartanak rabszolgaként és a legmodernebb eszközökkel kínozzák őket.

Mindnyájan sorszámot kapnak, lefényképezik őket és okostelefonon árulják. A hirdetésekben a fotó mellett szerepel életkoruk és családi állapotuk. Ott szerepel a „tulajdonos” neve is, hogy ha esetleg megszöktetnék az embercsempészek, akkor az ellenőrzőpontokon be tudják azonosítani.

Lamijának negyedszerre sikerült megszöknie, még márciusban. Most Észak-Irakban él nagybátyjánál, ott számolt be újságíróknak arról, mi is zajlik a dzsihadisták által ellenőrzött területeken. Elmondta, hogy a nők ára attól függ, voltak-e már férjnél vagy még szüzek.

Egy 12 éves kislányt 12 500 euróért kínálnak, de csakis eurót vagy dollárt fogadnak el. Akik segíteni próbálnak nekik a szökésben, azokat meggyilkolják, mára nagyon nehézzé vált megszökni a fogságukból.

A Fox televízió riportjában hallhatók a kurd regionális kormányzat adatai: májusig havonta átlag 134 jazidit sikerült kimenteni, azóta viszont csak 39-et. Egy német-iraki segélyszervezet munkatársa szerint a szökés minden korábbinál nehezebb lett. „Minden rabszolganőt névtelenül, a tulajdonosa nevén regisztrálnak, így könnyen nyomon követhető, hogy ki honnan próbált megszökni. A büntetés: kegyetlen kínzás” - fogalmazott a segélymunkás.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen