hirdetés
Külföld

Okostelefonon árulja a foglyul ejtett nőket az Iszlám Állam

Okostelefonon árulja az Iszlám Állam a fogságába esett nőket – árulta el egy fiatal jazidi lány az amerikai sajtónak, miután sikerült megszöknie tőlük. Egy 12 éves lányt 12 ezer euróért kínálnak, csak dollárt vagy eurót fogadnak el. A szökni próbálókat megkínozzák.
Rabszolgaként tartják őket Rabszolgaként tartják őket (Forrás: atv.hu)
hirdetés

Az egész amerikai médiát bejárta egy az Iszlám Állam fogságából megszökött jazidi lány története, aki szenvedései mellett arról is mesélt, hogy a szélsőségesek okostelefonon árulják a lányokat rabszolgának.

Lamija Aji Basar iraki lány jobb szemére megvakult és arcát égési sebek borítják. Egy iraki kisvárosból menekült, amikor megsebesült, embercsempészek menekítették ki a terroristák fogságából, ami a jazidi vallású fiatalnak egyenlő volt a szexrabszolgasággal.

Két barátnője is meghalt menekülés közben, amikor aknára léptek, ő azonban élve maradt és elmesét mindent az amerikai újságíróknak.

Ahogy elveszíti területeit az Iszlám Állam, úgy kínozza a területén élő civil lakosságot, a jazidi asszonyokat és lányokat szexrabszolgának használja. Lamija elmondta az AP tudósítójának, hogy mintegy háromezer jazidi nőt tartanak rabszolgaként és a legmodernebb eszközökkel kínozzák őket.

Mindnyájan sorszámot kapnak, lefényképezik őket és okostelefonon árulják. A hirdetésekben a fotó mellett szerepel életkoruk és családi állapotuk. Ott szerepel a „tulajdonos” neve is, hogy ha esetleg megszöktetnék az embercsempészek, akkor az ellenőrzőpontokon be tudják azonosítani.

Lamijának negyedszerre sikerült megszöknie, még márciusban. Most Észak-Irakban él nagybátyjánál, ott számolt be újságíróknak arról, mi is zajlik a dzsihadisták által ellenőrzött területeken. Elmondta, hogy a nők ára attól függ, voltak-e már férjnél vagy még szüzek.

Egy 12 éves kislányt 12 500 euróért kínálnak, de csakis eurót vagy dollárt fogadnak el. Akik segíteni próbálnak nekik a szökésben, azokat meggyilkolják, mára nagyon nehézzé vált megszökni a fogságukból.

A Fox televízió riportjában hallhatók a kurd regionális kormányzat adatai: májusig havonta átlag 134 jazidit sikerült kimenteni, azóta viszont csak 39-et. Egy német-iraki segélyszervezet munkatársa szerint a szökés minden korábbinál nehezebb lett. „Minden rabszolganőt névtelenül, a tulajdonosa nevén regisztrálnak, így könnyen nyomon követhető, hogy ki honnan próbált megszökni. A büntetés: kegyetlen kínzás” - fogalmazott a segélymunkás.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Európai javaslat készült az átoltottság mértékének javítására

Európai javaslat készült az átoltottság mértékének javítására


KANYARÓ,     ÁTOLTOTTSÁG,     EU

Bababarát lett az amerikai szenátus

Bababarát lett az amerikai szenátus


USA,     SZENÁTUS,     GYEREKEK

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen