hirdetés
Külföld

Ügyet sem vetett a fegyveres rablóra, inkább a vásárlót szolgálta ki az eladó

Nem mindennapi módon sikerült meghiúsítania egy fegyveres rablást egy egyiptomi származású, új-zélandi gyorsétterem-tulajdonosnak: ahelyett, hogy megrémülve teljesítette volna a maszkos férfi követeléseit, igyekezett mihamarabb kiszolgálni egy másik vásárlót, hogy az biztonságosan távozhasson az épületből.
Rablás A rabló nem egészen értette a helyzetet (Forrás: Facebook/Canterbury Police)
hirdetés

A gyorsétterem tulajdonosa meglehetősen egyedi módon kedvtelenített el egy maszkos, felfegyverkezett rablót – egészen egyszerűen tudomást sem vett róla, hanem tovább végezte a munkáját. Said Ahmed az új-zélandi Christchurchben vezeti a vállalkozását, a támadás is itt, az éttermében történt.

Ahmed éppen egy vásárló rendelését készítette volna el, amikor egy maszkos, fegyveres rabló érkezett a pulthoz. Az étteremtulajdonos azonban úgy döntött, hogy őt kissé „hanyagolja”, és inkább gyorsan átadja a megrendelt ételt annak a vásárlónak, aki erre várt. Erre szerinte már csak azért is szükség volt, hogy így a vásárló biztonságosan kijuthasson abból az épületből, amelyben a fegyveres is tartózkodott.

Azzal ráadásul, hogy figyelmen kívül hagyta a támadót – noha voltaképpen kockázatos volt ez a döntése – egyben zavarba is hozta őt, minek következtében a rabló inkább üres kézzel távozott.

A felvételt a rendőrség hozta nyilvánosságra a közösségi médián keresztül, s a felvételen még az is látható, hogy Ahmed egy kissé elmosolyodik azon, ahogyan a „rablás” végül alakul.

„Az az ember meg akart ijeszteni engem, de én eldöntöttem, hogy ezt nem teheti meg” - mesélte Ahmed a The Guardian-nek. „Odaadtam a vásárlónak az ételt, mert szerettem volna, ha elhagyja a boltot, és nem keveredik veszélybe.”

A rablási kísérlet még vasárnap történt a Christchurch-i Taste of Egypt gyorsétteremben, ahol elvitelre lehet ételt rendelni. Az incidens időpontjában Ahmed egyedül dolgozott, és az utca is csendes volt – a többi hasonló bolt már egy órával korábban bezárt, és maga Ahmed is fáradt volt már, arra készült, hogy is hazatérjen.

Ahmed 20 évvel ezelőtt költözött Új-Zélandra, és noha agrármérnöki végzettséggel rendelkezik, éttermet üzemeltet. A 26 másodperces felvételen látható, amint észreveszi ugyan a fegyveres „vendéget”, de csak egy mosolyra méltatja, majd inkább hátat fordít neki, és folytatja a munkáját. Az a felvételen is jól kivehető, hogy a rablást tervező férfi meglehetősen zavarba jött, amiért a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan eltervezte.

Ahmed azt is elmondta, hogy miután a vendéget kiszolgálta, megfordult, hogy a hátsó pultnál a rendőrséget hívja – úgy vélte, hogy így legalább távolabb lesz a rablótól, és ha el is találja őt, kevésbé lesz súlyos a sérülése, mint ha közvetlen közelről érné a találat. A rabló azonban nem lőtt, hanem üres kézzel hagyta el a boltot. Ahmed elmondta azt is, hogy mielőtt Új-Zélandra költözött volna, Egyiptomban gyakran látott erőszakos cselekményeket. Azt is bevallotta, hogy valójában nem volt olyan nyugodt, mint amilyennek tűnt.

„A szívem nagyon gyorsan vert, megrémültem, de nem engedtem, hogy ezt lássa. (…) Már húsz éve vagyok itt, de még nem láttam verekedést. Egyiptomban nap mint nap történik ilyesmi, de Új-Zélandon nyugodt lehetek, mert ez egy biztonságos ország” - mondta.

A férfi 19 éves lánya, Yasmin szerint „tipikus” volt az, ahogyan az apja a váratlan helyzetre reagált – valószínűleg tehát a legtöbbször hasonló módon oldja meg a konfliktushelyzeteket...Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen