hirdetés
Külföld

Ryan Lochte olimpiai úszót fegyverrel fenyegették és kirabolták

Négy olimpiai úszót – Ryan Lochte-t, Gunnar Bentz-t, Jack Congert és Jimmy Feigent – fegyverrel fenyegették meg vasárnap hajnalban Rio de Janeiróban, majd pedig ki is rabolták őket - írta az NBC News.
Ryan Lochte Ryan Lochte két versenyben vett részt, egy aranyat nyert Rióban (Forrás: telegraph.co.uk)
hirdetés

Korábban egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot az incidenssel kapcsolatban – így például a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagadta, hogy bármiféle rablás történt volna –, később a vasárnapi napon azonban Ryan Lochte megerősítette annak tényét, hogy fegyverrel fenyegették, majd pedig kirabolták őt.

Mint mondta, félreállították őket, amikor egy taxiban utaztak, és rendőrségi jelvénnyel felszerelt férfiak közeledtek hozzájuk – ezen felül azonban nem volt megkülönböztető jelzés vagy bármi egyéb az elkövetőknél, csak egy jelvényük volt. Lochte szerint ekkor a férfiak elővették a náluk lévő pisztolyt, és azt mondták az úszóknak, hogy feküdjenek a földre. A másik három úszó engedelmesedett is, de Lochte nem tett így, mert nem tett semmi rosszat, így nem látta okát annak, hogy ilyesmire kényszerítsék.

Ekkor az egyik férfi fogta a fegyvert, felhúzta a ravaszt, és Lochte homlokához szorította, majd megismételte azt a követelését, hogy az úszó feküdjön az földre. Lochte ekkor már nem ellenkezett tovább, feltartotta a kezeit, majd arra lett figyelmes, hogy az ismeretlen emberek elveszik tőlük a pénztárcáikat – az iratokat és a mobiltelefont azonban náluk hagyták.

Az Egyesült Államok olimpiai bizottságának szóvivője, Patrick Sandusky később az NBC-nek közleményében az alábbiakat írta:

„Az Egyesült Államok úszócsapatának négy tagja (Gunnar Bentz, Jack Conger, Jimmy Feigen and Ryan Lochte) azt mondta, hogy vasárnap a korai órákban hagyták el a Francia Házat, és taxival indultak az olimpiai falu felé. Az járművet, amelyben utaztak, fegyveres rendőrnek öltözött személyek állították meg, akik a pénzüket és más személyes tárgyaikat követelték. Jelenleg mind a négy sportoló biztonságban van, és a hatóságokkal együttműködik.”

A rendőrség az NBC-nek elmondta, hogy a négy sportoló legalább egyike feljelentést tett az incidens miatt, valamint azt is, hogy a taxisofőrt is kikérdezik az esettel kapcsolatban.

Ryan Lochte két versenyen vett részt Rióban, a férfi 4x200 méteres gyorsváltóban szerzett aranyat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Halálos áldozata is van az olaszországi vonatbalesetnek

Halálos áldozata is van az olaszországi vonatbalesetnekElkezdődött a bajor tartományi határrendőrség kiépítése

Elkezdődött a bajor tartományi határrendőrség kiépítésehirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen