hirdetés
Külföld

Ryan Lochte olimpiai úszót fegyverrel fenyegették és kirabolták

Négy olimpiai úszót – Ryan Lochte-t, Gunnar Bentz-t, Jack Congert és Jimmy Feigent – fegyverrel fenyegették meg vasárnap hajnalban Rio de Janeiróban, majd pedig ki is rabolták őket - írta az NBC News.
Ryan Lochte Ryan Lochte két versenyben vett részt, egy aranyat nyert Rióban (Forrás: telegraph.co.uk)
hirdetés

Korábban egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot az incidenssel kapcsolatban – így például a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagadta, hogy bármiféle rablás történt volna –, később a vasárnapi napon azonban Ryan Lochte megerősítette annak tényét, hogy fegyverrel fenyegették, majd pedig kirabolták őt.

Mint mondta, félreállították őket, amikor egy taxiban utaztak, és rendőrségi jelvénnyel felszerelt férfiak közeledtek hozzájuk – ezen felül azonban nem volt megkülönböztető jelzés vagy bármi egyéb az elkövetőknél, csak egy jelvényük volt. Lochte szerint ekkor a férfiak elővették a náluk lévő pisztolyt, és azt mondták az úszóknak, hogy feküdjenek a földre. A másik három úszó engedelmesedett is, de Lochte nem tett így, mert nem tett semmi rosszat, így nem látta okát annak, hogy ilyesmire kényszerítsék.

Ekkor az egyik férfi fogta a fegyvert, felhúzta a ravaszt, és Lochte homlokához szorította, majd megismételte azt a követelését, hogy az úszó feküdjön az földre. Lochte ekkor már nem ellenkezett tovább, feltartotta a kezeit, majd arra lett figyelmes, hogy az ismeretlen emberek elveszik tőlük a pénztárcáikat – az iratokat és a mobiltelefont azonban náluk hagyták.

Az Egyesült Államok olimpiai bizottságának szóvivője, Patrick Sandusky később az NBC-nek közleményében az alábbiakat írta:

„Az Egyesült Államok úszócsapatának négy tagja (Gunnar Bentz, Jack Conger, Jimmy Feigen and Ryan Lochte) azt mondta, hogy vasárnap a korai órákban hagyták el a Francia Házat, és taxival indultak az olimpiai falu felé. Az járművet, amelyben utaztak, fegyveres rendőrnek öltözött személyek állították meg, akik a pénzüket és más személyes tárgyaikat követelték. Jelenleg mind a négy sportoló biztonságban van, és a hatóságokkal együttműködik.”

A rendőrség az NBC-nek elmondta, hogy a négy sportoló legalább egyike feljelentést tett az incidens miatt, valamint azt is, hogy a taxisofőrt is kikérdezik az esettel kapcsolatban.

Ryan Lochte két versenyen vett részt Rióban, a férfi 4x200 méteres gyorsváltóban szerzett aranyat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Meghalt a texasi robbantások gyanúsítottja

Meghalt a texasi robbantások gyanúsítottja


USA,     ROBBANTÁS,     TEXAS

Újabb robbanás volt a texasi Austinban

Újabb robbanás volt a texasi Austinban


TEXAS,     CSOMAGBOMBA,     AUSTIN

Mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be tavaly az Európában

Mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be tavaly az Európábanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen