Külföld

Elköltözött Németországból a bevándorlásellenes mozgalom egyik alapítója

Irónia a köbön: féltette a saját és a családja életét, ezért egy spanyol szigetre menekült.
Lutz Bachmann Lutz Bachmann (Forrás: N-tv.de)

A Pegida (a Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen rövidítése) nevű német szélsőjobboldali mozgalom és párt rendszeresen szervez bevándorlás-ellenes felvonulásokat, melyeken több tízezrek vesznek részt. Ezeket a felvonulásokat a rendőrség nem ritkán vízágyúval és paprika spray-vel oszlatja fel. Kritikusaik náci szimpátiával és rasszizmussal vádolják a szervezet tagjait. A 43 éves Lutz Bachmann pedig a Pegida egyik alapítója, volt vezetője és ikonikus arca.

Bachmann sosem volt túl megértő a menedékkérőkkel szemben, egyik kedvenc kifejezése a "rapefugee", azaz a menekültek és a nemi erőszak szavak összemosása. A pártvezetői posztjáról ugyan 2015 elején távoznia kellett, mivel egy Facebook-posztban "viccből" Hitlernek öltözve és maszkírozva masírozott, de a Pegida demonstrációkon azért továbbra is feltűnt.

Az utóbbi időben azonban Bachmannt nem nagyon lehetett Pegida-rendezvényeken látni, aminek az az oka, hogy a férfi időközben az Észak-Afrika közelében fekvő spanyol szigetre, Tenerifére költözött a családjával együtt még májusban.

Bachmann szerint azért kellett így dönteniük, mert veszélybe sodródott a saját és családja biztonsága. Korábbi otthonában - Drezdában - ugyanis elmondása alapján állandóan zaklatták, autóját felgyújtották és négyszer is betörtek hozzájuk. Számára pedig a család biztonsága az első.  

Ugyanakkor a politikai aktivista kéthetente visszatér Németországba, hogy részt vegyen különböző rendezvényeken. Továbbá visszautasítja, hogy ő is egy "menekült" lenne, hiszen elmondása alapján rendes munkát végez a szigeten. Ráadásul úgy gondolja, hogy az embereket, szimpatizánsokat úgysem érdekli, hogy hol él, amíg részt vesz a mozgalom rendezvényein.

A német sajtó persze lecsapott a kissé irónikus témára és rögtön pellengérre állította Bachmannt, akit a félelem elüldözött egy, az otthonától távoli országba...Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen