hirdetés
Külföld

Elég! - skandálták a finnek

Tízezrek tiltakoztak szombaton Finnországban a rasszizmus ellen
Tüntetés a rasszizmus ellen Helsinkiben Tüntetés a rasszizmus ellen Helsinkiben (Forrás: hirado.hu)
hirdetés

Helsinki belvárosában mintegy 15 ezren vonultak fel. Elég! - ez volt a tiltakozás szlogenje. A tüntetők zöld luftballonnal vonultak, melyen "Mondj nemet a nácizmusra!" felirat volt olvasható.

A finnek azután szerveztek demonstrációt a rasszizmus és a nácizmus ellen, hogy a múlt héten meghalt egy 28 éves férfi, aki szélsőjobbos tüntetőkkel verekedett össze. Beütöte a fejét, kórházba szállítása után meghalt. Egy 26 éves férfit vettek őrizetbe halált okozó testi sértés gyanújával.

A tüntetésen Tarja Halonen egykori elnök is felszólalt, aki örömét fejezte ki, hogy ennyien eljöttek a rendezvényre. Más városokban is hasonló felvonulásokat tartottak, Kuopióban Juha Sipila miniszterelnök is a menettel vonult.

Közben Zárt határok elnevezéssel bevándorlásellenes megmozdulás is zajlott a fővárosban. Két embert előállítottak, mert nem engedelmeskedtek, amikor a rendőrök távozásra szólították fel őket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Tízezrek tüntettek Londonban az újabb népszavazásért

Tízezrek tüntettek Londonban az újabb népszavazásérthirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen