hirdetés
Külföld

Elég! - skandálták a finnek

Tízezrek tiltakoztak szombaton Finnországban a rasszizmus ellen
Tüntetés a rasszizmus ellen Helsinkiben Tüntetés a rasszizmus ellen Helsinkiben (Forrás: hirado.hu)
hirdetés

Helsinki belvárosában mintegy 15 ezren vonultak fel. Elég! - ez volt a tiltakozás szlogenje. A tüntetők zöld luftballonnal vonultak, melyen "Mondj nemet a nácizmusra!" felirat volt olvasható.

A finnek azután szerveztek demonstrációt a rasszizmus és a nácizmus ellen, hogy a múlt héten meghalt egy 28 éves férfi, aki szélsőjobbos tüntetőkkel verekedett össze. Beütöte a fejét, kórházba szállítása után meghalt. Egy 26 éves férfit vettek őrizetbe halált okozó testi sértés gyanújával.

A tüntetésen Tarja Halonen egykori elnök is felszólalt, aki örömét fejezte ki, hogy ennyien eljöttek a rendezvényre. Más városokban is hasonló felvonulásokat tartottak, Kuopióban Juha Sipila miniszterelnök is a menettel vonult.

Közben Zárt határok elnevezéssel bevándorlásellenes megmozdulás is zajlott a fővárosban. Két embert előállítottak, mert nem engedelmeskedtek, amikor a rendőrök távozásra szólították fel őket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen