hirdetés
Külföld

Börtönbe mehetnek egy csók miatt

Marokkóban kemény szigor van. A leszbikus csók szexuális deviancia.
A marokkói állam nem fogadja el azonos neműek érintkezését A marokkói állam nem fogadja el azonos neműek érintkezését (Forrás: igenelet.hu)
hirdetés

Bíróság elé került két marokkói kamaszlány, mert megölelték és megcsókolták egymást. A vád:

"erkölcstelen és természetellenes cselekedetet követtek el azonos neművel".

Le is tartóztatták őket, egy hét őrizet után most szabadlábon védekezhetnek. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki őket, akár három év szabadságvesztést is kiszabhat.

Először fordul elő, hogy a Maghreb-országban két nőre alkalmazzák a jogszabályt, miszerint azonos neműeket "szexuális deviancia" vétségével el lehet ítélni. A jogvédők követelik, hogy mentsék fel őket és már a közösségi médiában is kampányolnak értük.

A szexuális kisebbségeket védő szervezetek szerint kényszeírtették őket a vallomástételre. Egyiküket ráadásul felnőttek közé zárták, márpedig ezt a nemzetközi jog nem engedi. 

A Human Rights Watch igazgatója szerint azért zárnák őket börtönbe, mert kimutatták egymás iránti érzéseiket. Hozzátette: a marokkói hatóságoknak ideje lenne befejezni azt a gyakorlatot, hogy magánéletük miatt zaklatnak állampolgárokat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Venezuela saját kriptovalutát vezetett be

Venezuela saját kriptovalutát vezetett beTöbben meghaltak, miután összeomlott egy mozambiki szeméthegy

Többen meghaltak, miután összeomlott egy mozambiki szeméthegyhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen