hirdetés
Külföld

Kisiklott és felrobbant egy bolgár vonat

Propán–bután gázt szállító tehervonat siklott ki és robbant fel Bulgáriában, a baleset következtében legalább öt ember életét vesztette.
Épület Legalább 20 épület is rongálódott a robbanás következtében (Forrás: bbc.com)
hirdetés

A baleset következtében legalább öt ember meghalt, és további több mint húsz embert égési, illetve más sérülésekkel kórházban kezelnek Hitrino településen. A hatóságok az érintett terület kiürítését rendelték el, a tűzoltók pedig a lángok eloltásán dolgoznak.

A vonat kisiklásának és a robbanásnak a következtében legalább 20 épület megrongálódott, mondta a bolgár Nova televíziónak egy szóvivő. A jelentések szerint a tehervonat két kocsija egy elektromos vezetéknek is nekiütközött, majd pedig felrobbant a település vasútállomásának közelében helyi idő szerint reggel fél hat körül.

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök a baleset helyszínére sietett, az újságíróknak pedig azt mondta, hogy feltehetőleg növekedni fog a halálos áldozatok száma. Több ember is igen súlyos égési sérüléseket szenvedett – voltak, akiknek a testük több mint 90 százaléka is megégett a robbanás következtében. A miniszterelnök a település lakóit arra kérte, hogy adjanak vért a helyi kórháznak.

A The Sydney Morning Herald szerint egy 18 éves fiatal férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe. A lap úgy tudja, hogy megközelítőleg 150 tűzoltót küldtek a helyszínre, egyben azt írták, hogy a rendőrség nyomozást folytat az ügyben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen