Külföld

900 dollárt kapott két nagylelkű vendégtől egy várandós pincérnő

Igazán nagylelkű karácsonyi gesztus volt egy amerikai pár részéről, hogy 900 dolláros „borravalóval” ajándékoztak meg egy pincérnőt. Ez átszámítva közel 260 ezer forintos jattot jelent – ami még az Egyesült Államokban is ritkaságnak számít, pedig itt azért van hagyománya a tekintélyes összegű borravalóknak.
Sarah Clark Sarah Clark és családja számára most különösen jól jött a pénz (Forrás: news.com.au)

Arizonában egy pár úgy döntött, hogy 900 dolláros „ajándékkal” lepi meg a várandós pincérnőt a karácsony alkalmából. A phoenix-i Pita Jungle nevű vendéglátóhely pincérnője aligha számított ilyen nagylelkű jattra. Sarah Clark akkor kapta meg a pártól a tekintélyes összegű borravalót, amikor az adakozó kedvű pár visszatért egy korábbi étkezés után, és újból rendeltek.

A második menüjüket összesen 61,3 dollárért rendelték, így aztán az általánosan megszokott, 20 százalékos arányú borravalóval számolva 73,56 dollárt „kellett volna” az étteremben hagyniuk – ehelyett azonban 961,30 dollárt hagytak a pincérnőnek. A számlára pedig azt írták:

„Ez Isten pénze – ő adta nekünk, így most neked adjuk. Isten áldjon”.

A pincérnőt igazán meglepte a nagyvonalú karácsonyi ajándék.

„Először nem tudtam elhinni, amit láttam, mivel olyan nagy összeg volt. 900 dollár rengeteg pénz. Időbe telt, amíg rendeződött bennem a dolog, amikor pedig feldolgoztam, egy kis ideig sírtam is” – mondta Sarah Clark a CBS-nek.

A pincérnő azt is elmondta, hogy a vőlegényének egy műtéten kell átesnie a héten, így aztán egy ideig nem tud majd dolgozni. Januárban pedig ő maga is szülési szabadságon lesz, tehát jobbkor aligha jöhetett volna nekik a pár által ajándékozott pénz.

Pedig Sarah szerint a rendkívüli összegű jattot felajánló pár még csak nem is tudhatta, hogy mennyire sokat jelent most számukra a felajánlott pénz.

„Mindig hallunk ilyen történetekről, de azt nem is gondolnánk, hogy velünk is megtörténhetnek” – tette hozzá Sarah.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen