Külföld

Erzsébet királynőről újból azt állították, hogy a kilépés mellett foglalt állást

Sokáig folytak a találgatások arról, hogy vajon II. Erzsébet királynő hogyan vélekedik az Egyesült Királyság az Európai Unióból való kilépéséről – vagy éppen a maradásról –, Laura Kuenssberg pedig nemrég azt állította, hogy egy forrása szerint a királynő a kilépés mellett foglalt állást.
Erzsébet királynő Újabb forrás szerint volt Brexit-párti a királynő(Forrás: telegraph.co.uk)

Laura Kuenssberg, a BBC munkatársa úgy értesült, hogy a királynő az EU-ból való kilépést támogatta a brit referendummal kapcsolatosan.

Márciusban a The Sun is címlapon hozta le a hírt, miszerint a „királynő a kilépést támogatja”, Laura Kuenssberg, a BBC politikai rovatának szerkesztője pedig azt mondta, hogy már hónapokkal ezt az esetet megelőzően is a fülébe jutott, hogy Erzsébet királynő állítólag Brexit-párti. Később a Sun cikke heves vitákhoz vezetett, végül a Buckingham-palota a sajtó működését felügyelő Independent Press Standards Organisation nevű szervezethez is panaszt nyújtott be azzal, hogy „megtévesztő” a közölt cikk.

A brit bulvárlap ezt követően is kiállt a története mellett, ugyanis állítása szerint két forrása is azt támasztotta alá, hogy a királynőnek erre utaló kijelentés csúszott ki a száján Nick Clegg társaságában egy vacsorán. Nick Clegg Michael Gove-ot nevezte meg az információ forrásaként, aki azonban nem erősítette meg ezt a feltételezést.

Laura Kuenssberg azt mondta, hogy „tátva maradt a szája”, amikor egy meg nem nevezett forrása elmondta neki, hogy a királynő egy privát vacsora alkalmával kijelentette, hogy „nem érti, miért nem hagyhatná el Nagy-Britannia csak úgy az EU-t”.

A BBC Radio 4 Today nevű műsorában az újságírónő elmondta, hogy egy hétköznapi beszélgetés során mondta neki egy forrás, hogy a királynő egy vacsorán arról beszélt, hogy véleménye szerint ki kellene lépni az unióból.

„Nem értem, hogy miért nem lehetne csak kilépni. Mi a probléma?” – fogalmazott a vacsorán a forrás szerint.

Laura Kuenssberg igyekezett más forrásból is alátámasztani az állítás valóságosságát, ám ez nem sikerült neki. Néhány hónappal később azonban valaki más lehozta az ezzel kapcsolatos cikket, ami nagy vitát váltott ki arról, hogy mi hangzott el – tette hozzá.

„Bosszantó módon a történet végül megjelent, akár igaz volt, akár nem” – mondta.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzának

Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzánakAz Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanást

Az Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanástTöbb halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak

Több halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak


KOLUMBIA,     BOGOTA,     TERRORIZMUS

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen