Külföld

Szelfiket posztolt egy szökésben lévő brazil rab

Az egyik, a véres manausi börtönlázadás során elszökött brazil elítélt szelfiket készített magáról, amelyeket aztán a Facebook-on meg is osztott.
Szökött rabok Az egyik képen gyümölcsöt esznek a szökevények (Forrás: oglobo.globo.com)

A rablásért elítélt Brayan Bremernek sikerült megszöknie a manausi börtönből a több mint 50 halálos áldozatot követelő, véres börtönlázadás okozta zűrzavarban. A vasárnapi napon rajta kívül több tucat fogvatartott menekült el Manaus két börtönéből.

Jóformán csak órák teltek azonban el, és a férfi a szabadulásáról a Facebook oldalán kezdett „büszkélkedni”, több fényképet is megosztott magáról.

Az egyik képen sűrű növényzet előtt látható egy másik rab társaságában, akit mellesleg a rendőrség állítása szerint már elfogott.

Bremer mellett egyébként másik 71 rab is megszökött vasárnap a brazil Amazonas állambeli egyik börtönből, majd alig néhány órával később újabb 112 fogvatartott is kiszabadult egy másik, közeli börtönből az 56 halálos áldozatot követelő véres börtönlázadás során.

Szökött rabA háttérben látható szökött rabot már elfogták a rendőrök (Forrás: oglobo.globo.com)

Bár a rabok elvileg nem használhatnának internetet, Bremer a börtönben is rendszeresen Facebookozott, a szökését követően pedig szintén nem tudta megállni, hogy néhány szelfit posztoljon magáról.

Az első képen a férfi egy sárral szennyezett Bayern München-es pólóban látható egy szökött rabtársa mellett, a kép mellé azt az üzenetet osztotta meg, hogy „Szökésben a börtönből”. Egy másik fotón Bremer négy másik rabbal együtt látható egy sűrű erdőben, ahol éppen gyümölcsöt esznek.

Idő közben Bremer Facebook-oldalát törölték, viszont megállíthatatlanul szaporodnak az ő nevét használó „ál-oldalak”, ahogyan létrehoztak már @fugitivodoano (@AzÉvSzökevénye) nevezetű oldalt is. Természetesen a brazil „mémgyártók” máris számtalan híres film poszterére és más képekre montázsolták rá Bremer és szökött rabtársai arcát.

A rendőrség eközben továbbra is igyekszik kézre keríteni a tömeges szökés során meglógott rabokat. A hatóságok szerint eddig már mintegy negyven szökött elítéltet sikerült elfogniuk, közöttük azt a férfit, aki Bremer egyik szelfijének hátterében is látható.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen