Külföld

33 fogvatartottal végzett egy drogbanda Brazíliában

Legalább 33 embert öltek meg egy Brazília északi részén található börtönben, mindössze napokkal az 56 áldozatot követelő véres börtönlázadást követően, amely Amazonas brazil államban történt.
Katonák Katonák egy börtön előtt Brazíliában (Forrás: irishtimes.com)

Uziel Castro helyi igazságügyi titkár a BBC-nek azt mondta, hogy az újabb, Roramia államban történt gyilkosságok elkövetője egy drogbanda volt a feltételezése szerint. Elmondta továbbá, hogy néhány holttestet megcsonkítottak az incidens során. Mostanra rendeződött a helyzet.

A helyi sajtónak a hatóságok azt mondták, hogy elítéltek egy csoportjának sikerült megszöknie a celláikból úgy, hogy feltörték a zárakat a kora reggeli órákban, és berontottak az épület egy különálló szárnyába. A különleges erők is kivonultak a helyszínre.

A gyilkosságokat Uziel Castro szerint egy PCC nevű drogbanda követte el. A börtönben egyébként a brazil O Globo újság szerint mintegy kétszer annyi – összesen 1400 fogvatartott volt – mint ahány rab elhelyezésére a létesítményt eredetileg tervezték.

Ami pedig a „PCC” nevű bandát illeti, ezt 2012-ben egy kormányzati jelentésben Brazília legnagyobbjának nevezték, amely éves szinten a kábítószer-eladásokból 32 millió dollárt szerzett. A 13 ezer tagjának majdnem fele São Paulo állam börtöneiben tartózkodik – ebben a megyében alapították a csoportot.

Egyelőre nem tisztázott, hogy az újabb incidensnek van-e köze a vasárnapi, Manausban történt börtönlázadáshoz, amikor a PCC tagjai kerültek összetűzésbe egy rivális banda (egy bizonyos „Északi Család”) tagjaival. Az ekkor kialakult 17 órás börtönlázadás már évek óra a legsúlyosabb volt.

A hatóságok szerint a rendőröknek a börtönlázadás során elszökött 87 rab közül már negyvenet sikerült elfogniuk.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen