hirdetés
Külföld

Az amerikai hírszerzés szerint Putyin befolyásolási kampányt rendelt el az amerikai választási folyamat ellen

Vlagyimir Putyin orosz elnök „befolyásolási kampányt” rendelt el a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamat ellen - áll az amerikai hírszerzés pénteken nyilvánosságra hozott részleges jelentésében.
Vlagyimir Putyin, orosz elnök Vlagyimir Putyin, orosz elnök (Napi.hu)
hirdetés

    A jelentés szerint "nagyon megbízható" információk állnak rendelkezésre arról, hogy az orosz államfő kampányt rendelt el az amerikai elnökválasztás demokratikus folyamatának aláásására és a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton befeketítésére. 

    Putyin és az orosz kormány Hillary Clinton lejáratásával szándékozott növelni a republikánus (később győztes) Donald Trump esélyeit - olvasható a jelentésben.

    Az orosz katonai hírszerzés adta át az amerikai demokrata szerverekről lopott anyagokat a WikiLeaks kiszivárogtató portálnak.

    A Guccifer 2.0 nevű kitalált hackert, a DCLeaks.com portált és a WikiLeakset használta fel ahhoz, hogy nyilvánosságra hozza az általa végrehajtott hackertámadásokkal megszerzett információkat a demokrata szerverekről. 

    Az adatokat a Demokrata Országos Bizottság (DNC) és befolyásos demokrata párti politikusok számítógépéről lopták le. A jelentés hozzáteszi, hogy a WikiLeaksen kiszivárogtatott információk között nem szerepeltek koholmányok. 

    Megjegyzi azt is, hogy az orosz hírszerzés több amerikai szövetségi állam és helyi választási bizottság adataihoz hozzáfért, és mindkét amerikai párt számítógépes rendszereit támadta.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elkezdődött a bajor tartományi határrendőrség kiépítése

Elkezdődött a bajor tartományi határrendőrség kiépítésehirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen