hirdetés
Külföld

Legalább 43 ember meghalt Szíriában egy robbantásban

Legalább 43 ember meghalt, amikor autóba rejtett bomba robbant a szíriai Azaz településen, a török határ közelében.
Robbantás Szíriában A török határ közelében történt a robbantás (Forrás: theguardian.com)
hirdetés

A robbantást a török határtól alig 7 kilométerre hajtották végre, Azaz egy bíróságának épülete előtt. A várost a közelmúltban már támadta a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet. Szíriában jelenleg is életben van a Törökország és Oroszország közvetítésével megszületett tűzszüneti megállapodás, amelyet néhány incidenst leszámítva egyelőre betartanak a felek.

A robbantásért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget. A támadásban legalább 43, egyes jelentések szerint azonban akár 60 ember is meghalhatott, és sokan megsérülhettek. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint hat lázadó is meghalt, a többiek azonban feltehetőleg civilek.

Az Iszlám Állam már több alkalommal is megpróbálta elfoglalni Azazt, amelyet 2013-ban már egyszer uralt is. Jelenleg azonban a Törökország által támogatott Szabad Szíriai Hadsereg egy fő támaszpontja a város.

Azaz a törökországi Kilis közelében fekszik, ahová a török sajtó szerint néhány sérültet átszállítottak a kezelés céljából. Több, más szíriai megyékből elmenekülő ember Azazban telepedett le, így például azoknak az embereknek egy része is, akik Aleppóból menekültek el a múlt év végén, amikor a kormányerők elfoglalták a korábban a lázadók által felügyelt, keleti városrészeket.

Korábban két, hasonló támadás is történt, ekkor az Iszlám Állam jelentkezett a robbantások elkövetőjeként. Novemberben 25, míg októberben 17 ember halt meg hasonló robbantásokban a környéken.

Ahogyan Törökország, úgy Oroszország és Irán is a béketárgyalások alkalmával szeretne előrelépést elérni, amelyekre várhatóan még ebben a hónapban sor kerül Kazahsztán fővárosában, Asztanában.



Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen