hirdetés
Külföld

Legalább 43 ember meghalt Szíriában egy robbantásban

Legalább 43 ember meghalt, amikor autóba rejtett bomba robbant a szíriai Azaz településen, a török határ közelében.
Robbantás Szíriában A török határ közelében történt a robbantás (Forrás: theguardian.com)
hirdetés

A robbantást a török határtól alig 7 kilométerre hajtották végre, Azaz egy bíróságának épülete előtt. A várost a közelmúltban már támadta a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet. Szíriában jelenleg is életben van a Törökország és Oroszország közvetítésével megszületett tűzszüneti megállapodás, amelyet néhány incidenst leszámítva egyelőre betartanak a felek.

A robbantásért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget. A támadásban legalább 43, egyes jelentések szerint azonban akár 60 ember is meghalhatott, és sokan megsérülhettek. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint hat lázadó is meghalt, a többiek azonban feltehetőleg civilek.

Az Iszlám Állam már több alkalommal is megpróbálta elfoglalni Azazt, amelyet 2013-ban már egyszer uralt is. Jelenleg azonban a Törökország által támogatott Szabad Szíriai Hadsereg egy fő támaszpontja a város.

Azaz a törökországi Kilis közelében fekszik, ahová a török sajtó szerint néhány sérültet átszállítottak a kezelés céljából. Több, más szíriai megyékből elmenekülő ember Azazban telepedett le, így például azoknak az embereknek egy része is, akik Aleppóból menekültek el a múlt év végén, amikor a kormányerők elfoglalták a korábban a lázadók által felügyelt, keleti városrészeket.

Korábban két, hasonló támadás is történt, ekkor az Iszlám Állam jelentkezett a robbantások elkövetőjeként. Novemberben 25, míg októberben 17 ember halt meg hasonló robbantásokban a környéken.

Ahogyan Törökország, úgy Oroszország és Irán is a béketárgyalások alkalmával szeretne előrelépést elérni, amelyekre várhatóan még ebben a hónapban sor kerül Kazahsztán fővárosában, Asztanában.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Bomba robbant egy kanadai étteremben, többen megsérültek

Bomba robbant egy kanadai étteremben, többen megsérültek


KANADA,     ROBBANTÁS,     BOMBA

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen