hirdetés
Külföld

Őrizetben a floridai lövöldözés gyanúsítottja

A floridai rendőrség kihallgatta a feltételezett lövöldözőt a Fort Lauderdale repülőtéren elkövetett, öt ember halálát okozó lövöldözéssel kapcsolatban.
Lövöldözés helyszíne A lövöldözés egy floridai repülőtéren történt (Forrás: dailymail.co.uk)
hirdetés

A Fort Lauderdale repülőtéren történt lövöldözésben öt ember meghalt, és nyolc ember megsérült. A rendőrség szerint Esteban Santiago, egy 26 éves iraki háborús veterán volt az elkövető, a hatóságok emellett elmondták, hogy a lehetséges indítékok közül egyelőre nem zárták ki a terrorizmust.

Az amerikai sajtó eközben arról számolt be, hogy a férfi mentális problémákkal küzdött – korábban például azt hangoztatta, hogy a kormány „irányítja az elméjét, és arra kényszeríti, hogy dzsihádista videókat nézzen”.

A támadó a repülőtér egy, a csomagok visszaszolgáltatására kialakított részlegnél kezdett lövöldözni, miközben az utazók elvették a csomagjaikat. A szemtanúk szerint a férfi szó nélkül sétált végig a csomagkiadásra szolgáló futószalag mellett, és azokra az emberekre lőtt, akik megpróbáltak elfutni vagy elbújni. Amikor elfogyott a lőszere, megadta magát a rendőrségnek.

A Star Wars ábrás pólót viselő férfi a hatóságok szerint Alaszkából utazott a repülőtérre, egy töltetlen pisztoly, valamint lőszerek is voltak nála érkezésekor, a félautomata lőfegyvert a mosdóban töltötte meg.

A gyanúsítottA feltételezett elkövető korábban azt állította, hogy az amerikai kormány irányítja a gondolatait (Forrás: CNN.com)

„Minden lehetséges utat vizsgálunk. Nem zártuk ki a terrorizmust, és minden nézőpontot megvizsgálunk, hogy megpróbáljuk meghatározni, hogy milyen motiváció állhatott a támadás hátterében” – mondta George Piro, az FBI munkatársa újságíróknak.

Scott Israel sheriff korábban azt mondta, hogy támadó látszólag egyedül vitte véghez a lövöldözést. Esteban Santiagonak várhatóan hétfőn kell megjelennie a bíróság előtt, ahol vádat emelhetnek ellene.

A Pentagon szerint a lövöldözés feltételezett elkövetője a Puerto Rico-i, valamint az alaszkai nemzeti őrségnek is tagja volt, és 2010 áprilisától 2011 februárjáig Irakban szolgált. Tavaly augusztusban hagyta abba a szolgálatát, amerikai sajtójelentések szerint „nem kielégítő teljesítménye” miatt mentesítették őt a szolgálat alól Alaszkában.

Santiago Anchorage-ban már egy alkalommal megjelent a helyi FBI iroda előtt, ahol szélsőséges viselkedésformát tanúsított, így aztán a rendőrség egy egészségügyi intézménybe vitte őt, ahol a mentális állapotát vizsgálták.

Egy meg nem nevezett tisztviselő az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy a korábbi incidens során Santiago azt hangoztatta, hogy az amerikai kormány „irányítja az elméjét”, és „arra kényszeríti”, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet videóit nézze.

A férfi testvére pedig azt mondta, hogy Santiago nemrég pszichológiai kezelésen esett át.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Iohannis a védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő miniszterelnöknek

Iohannis a védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő miniszterelnöknekhirdetés
Lelőtték Oliver Ivanovic vezető koszovói szerb politikust

Lelőtték Oliver Ivanovic vezető koszovói szerb politikustTöbben meghaltak, amikor összeomlott egy híd Kolumbiában

Többen meghaltak, amikor összeomlott egy híd Kolumbiában


KOLUMBIA,     HÍD,     ÉPÍTKEZÉS

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen