hirdetés
Külföld

Többen meghaltak Thaiföldön az áradásokban

Eddig legalább 12 ember meghalt Thaiföldön a heves esőzések által kiváltott áradások következtében az ország déli területein.
Thaiföldi áradás Többen meghaltak Thaiföldön az áradásokban (Forrás: thebigwobble.org)
hirdetés

Az áradás következtében egyes helyeken az épületek tetejéig állt a víz. A thaiföldi belügyminisztérium múlt vasárnapi közleménye szerint több mint 700 ezer embert érintettek eddig az egy héttel korábban kezdődő áradások.

Prayut Chan-ocha, Thaiföld miniszterelnöke azt mondta, hogy az illetékes szervezetek együttműködnek annak érdekében, hogy az árvíz érintettjei hozzájuthassanak a szükséges segítséghez.

A szomszédos Malajziában is súlyos árvizek pusztítottak korábban ezen a héten, és több ezer ember rekedt a sürgősségi központokban az ország északkeleti részein. Szombatra már csökkent az árvíz elől kimenekített emberek száma az ilyen központokban, mivel a hatóságok szerint a hétvégén kevesebb eső várható.

Thaiföldön azonban a helyi meteorológiai szolgálat szerint újabb két napos esőre lehet számítani, így a nyolc, leginkább érintett megyében újabb áradások következhetnek be.

A novembertől januárig tartó időszak többnyire száraz és hűvös Thaiföldön, így szokatlan a nagy esőzés. Ráadásul ez az az időszak, amikor sok turista érkezik az országba, ami jelentős bevételt jelent. A rossz idő azonban máris többeket riasztott vissza attól, hogy a tengerpartra menjenek nyaralni, ami az ország több jelentős „turistaközpontját is” érinti.Több száz turista törölte az utazását, a szárazföldi közlekedést pedig ugyancsak akadályozza az áradás.

Akad azért néhány olyan turista is, akik „örülnek” az árvíznek, és fotókat, videókat készítenek, valamint osztanak meg magukról és az árvízről.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Bomba robbant egy kanadai étteremben, többen megsérültek

Bomba robbant egy kanadai étteremben, többen megsérültek


KANADA,     ROBBANTÁS,     BOMBA

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen