hirdetés
Külföld

A párizsi rendőrök „elveszik a migránsok plédjeit” a nagy hidegben

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) arra hívja fel a figyelmet, hogy állításuk szerint Párizsban a rendőrök elveszik a hajléktalan migránsok a melegedéshez használt takaróit, plédjeit a nagy hidegben, és könnygázzal oszlatják őket – írta az RT.
Menekült férfi gyermekével Az MSF szerint a rendőrök elveszik a miránsok plédjeit Párizsban (Forrás: LaPresse.ca)
hirdetés

Az MSF szerint Párizsban a rendőrök a nagy hidegben elveszik a migránsoktól a plédeket, takarókat, könnygázzal oszlatják őket, valamint Corinne Torre, a jótékony szervezet egy koordinátora szerint felébresztik és zaklatják őket az éjszaka közepén, vagy éppen megtiltják nekik, hogy leüljenek, miközben azért állnak sorba, hogy a menedékhelyre jussanak be.

„A tél közepén a közhatalomnak képesnek kellene lennie arra, hogy minden migráns számára menedéket biztosítson, mivel sürgősségi helyzetről van szó. Ehelyett a rendőrök elveszik a takaróikat és arra kényszerítik őket, hogy órákig álljanak a sorokban, egy nevetséges intézkedés keretében, amelynek célja, hogy eltávolítsák ezeket a veszélyben lévő embereket a nyilvánosság szeme elől. A valóság erőszakkal való letagadásának azonban véget kell érnie” – mondta Corinne Torre.

Az MSF a múlt héten a szervezet munkatársa szerint nyolc olyan emberen is segített, akik majdnem kihűltek. Megjegyezte továbbá, hogy a város egyetlen, a migránsok fogadására létesített központja, amely tavaly novemberben nyílt meg, az elmúlt néhány hétben folyamatosan telt házzal működött. Minden egyes nap 100-150 migráns sorakozott azért, hogy helyet kaphasson a központban – gyakran az embereknek több napot is a fogadóközpont környékén kellett tölteniük éjjelente, mígnem végül bejuthattak.

A szóban forgó menekültközpontot a francia kormány mintegy 6,5 millió euróból építette meg, és azt ígérték, hogy a jövőben több, hasonló létesítményt is építenek még. A központot azzal összefüggésben kezdték építeni, hogy Párizs különböző részein 2015 júniusától kezdődően 2016 novemberéig közel 30 illegálisan keletkezett tábort számoltak fel.

Októberben aztán a „Dzsungel” néven híressé vált calais-i tábort is felszámolták, amelynek következtében újból többen kezdtek Párizs utcáin élni a migránsok közül. Így újból megsokasodtak az illegális táborok a francia főváros utcáin, amelyeket Francois Hollande „méltatlannak” nevezett, és a rendőrséget a felszámolásukra szólította fel.

Bruno Le Roux francia belügyminiszter a rendőrség védelmében megjegyezte, hogy lassan „nemzeti sporttá válik” a rendőrség munkájának megkérdőjelezése, amivel már fel kellene hagyni. Vasárnap azt tette szóvá, hogy meglátása szerint a rendőrség jelenleg nem tesz mást, mint menedéket biztosít a sérülékeny embercsoportoknak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Bomba robbant egy kanadai étteremben, többen megsérültek

Bomba robbant egy kanadai étteremben, többen megsérültek


KANADA,     ROBBANTÁS,     BOMBA

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen