hirdetés
Külföld

A párizsi rendőrök „elveszik a migránsok plédjeit” a nagy hidegben

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) arra hívja fel a figyelmet, hogy állításuk szerint Párizsban a rendőrök elveszik a hajléktalan migránsok a melegedéshez használt takaróit, plédjeit a nagy hidegben, és könnygázzal oszlatják őket – írta az RT.
Menekült férfi gyermekével Az MSF szerint a rendőrök elveszik a miránsok plédjeit Párizsban (Forrás: LaPresse.ca)
hirdetés

Az MSF szerint Párizsban a rendőrök a nagy hidegben elveszik a migránsoktól a plédeket, takarókat, könnygázzal oszlatják őket, valamint Corinne Torre, a jótékony szervezet egy koordinátora szerint felébresztik és zaklatják őket az éjszaka közepén, vagy éppen megtiltják nekik, hogy leüljenek, miközben azért állnak sorba, hogy a menedékhelyre jussanak be.

„A tél közepén a közhatalomnak képesnek kellene lennie arra, hogy minden migráns számára menedéket biztosítson, mivel sürgősségi helyzetről van szó. Ehelyett a rendőrök elveszik a takaróikat és arra kényszerítik őket, hogy órákig álljanak a sorokban, egy nevetséges intézkedés keretében, amelynek célja, hogy eltávolítsák ezeket a veszélyben lévő embereket a nyilvánosság szeme elől. A valóság erőszakkal való letagadásának azonban véget kell érnie” – mondta Corinne Torre.

Az MSF a múlt héten a szervezet munkatársa szerint nyolc olyan emberen is segített, akik majdnem kihűltek. Megjegyezte továbbá, hogy a város egyetlen, a migránsok fogadására létesített központja, amely tavaly novemberben nyílt meg, az elmúlt néhány hétben folyamatosan telt házzal működött. Minden egyes nap 100-150 migráns sorakozott azért, hogy helyet kaphasson a központban – gyakran az embereknek több napot is a fogadóközpont környékén kellett tölteniük éjjelente, mígnem végül bejuthattak.

A szóban forgó menekültközpontot a francia kormány mintegy 6,5 millió euróból építette meg, és azt ígérték, hogy a jövőben több, hasonló létesítményt is építenek még. A központot azzal összefüggésben kezdték építeni, hogy Párizs különböző részein 2015 júniusától kezdődően 2016 novemberéig közel 30 illegálisan keletkezett tábort számoltak fel.

Októberben aztán a „Dzsungel” néven híressé vált calais-i tábort is felszámolták, amelynek következtében újból többen kezdtek Párizs utcáin élni a migránsok közül. Így újból megsokasodtak az illegális táborok a francia főváros utcáin, amelyeket Francois Hollande „méltatlannak” nevezett, és a rendőrséget a felszámolásukra szólította fel.

Bruno Le Roux francia belügyminiszter a rendőrség védelmében megjegyezte, hogy lassan „nemzeti sporttá válik” a rendőrség munkájának megkérdőjelezése, amivel már fel kellene hagyni. Vasárnap azt tette szóvá, hogy meglátása szerint a rendőrség jelenleg nem tesz mást, mint menedéket biztosít a sérülékeny embercsoportoknak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen