hirdetés
Külföld

Kettős robbantás történt az afgán fővárosban

Két öngyilkos merénylet is történt Kabulban az afganisztáni parlament közelében – a támadást a tálibok vállalták magukra.
Kabuli merénylet Két robbantás is történt Kabulban (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

Két robbantás is történt az afgán parlament közelében Kabulban, az ország fővárosában a hatóságok közlése szerint. A támadásért a tálibok vállalták a felelősséget.

A hatóságok szerint az egyik öngyilkos merénylő kedden a város Darulaman nevű régiójában robbantotta fel magát, nem sokkal ezt követően pedig autóba rejtett bomba robbant a látszólag összehangolt támadás során.

A tálibok szerint a támadás – amely egy viszonylag nyugodt időszakot követően történt Kabulban – egy, az afgán hírszerző ügynökség személyzetét szállító kisbuszt vett célba. A két robbantásnak akár 70 halálos áldozata és sérültje is lehet – idézte a Reuters hírügynökség a fegyveres csoportot.

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a sérültek, illetve a halálos áldozatok számát.

A helyi 1TV biztonsági forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy legalább 25 ember meghalt a támadásban, míg egy másik, szintén biztonsági forrástól az AFP hírügynökség úgy értesült, hogy a robbantásokban összesen 21 ember halt meg, valamint 45 ember megsérült. Közülük a legtöbben civilek, illetve parlamenti dolgozók voltak.

Saleem Rasouli, egy helyi egészségügyi tisztviselő a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy legalább 23 ember vesztette életét a robbantásokban, és több mint húsz ember megsérült.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Ferenc pápa nem páncélozott autót használ Egyiptomban

Ferenc pápa nem páncélozott autót használ EgyiptombanKína önuralmat kért az észak-koreai fenyegetést követően

Kína önuralmat kért az észak-koreai fenyegetést követően


USA,     KÍNA,     ÉSZAK-KOREA

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen