hirdetés
Külföld

Kettős robbantás történt az afgán fővárosban

Két öngyilkos merénylet is történt Kabulban az afganisztáni parlament közelében – a támadást a tálibok vállalták magukra.
Kabuli merénylet Két robbantás is történt Kabulban (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

Két robbantás is történt az afgán parlament közelében Kabulban, az ország fővárosában a hatóságok közlése szerint. A támadásért a tálibok vállalták a felelősséget.

A hatóságok szerint az egyik öngyilkos merénylő kedden a város Darulaman nevű régiójában robbantotta fel magát, nem sokkal ezt követően pedig autóba rejtett bomba robbant a látszólag összehangolt támadás során.

A tálibok szerint a támadás – amely egy viszonylag nyugodt időszakot követően történt Kabulban – egy, az afgán hírszerző ügynökség személyzetét szállító kisbuszt vett célba. A két robbantásnak akár 70 halálos áldozata és sérültje is lehet – idézte a Reuters hírügynökség a fegyveres csoportot.

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a sérültek, illetve a halálos áldozatok számát.

A helyi 1TV biztonsági forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy legalább 25 ember meghalt a támadásban, míg egy másik, szintén biztonsági forrástól az AFP hírügynökség úgy értesült, hogy a robbantásokban összesen 21 ember halt meg, valamint 45 ember megsérült. Közülük a legtöbben civilek, illetve parlamenti dolgozók voltak.

Saleem Rasouli, egy helyi egészségügyi tisztviselő a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy legalább 23 ember vesztette életét a robbantásokban, és több mint húsz ember megsérült.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen