hirdetés
Külföld

Nagy erejű földrengés a Fülöp-szigetek közelében

Egy nagy erejű, 7,3-es erősségű földrengés következett be a Fülöp-szigetektől délkeletre kedden a USGS (US Geological Survey) szerint.
GenSan település A földrengés kis mértékben érezhető volt a General Santos nevű településén (Forrás: rappler.com)
hirdetés

Az óceán területén bekövetkező 7,3-es erősségű földrengést a USGS szerint 617 kilométeres mélységben mérték. Szintén a Celebesz-tenger területén öt nappal korábban már ugyancsak mértek egy jelentősen „kisebb”, 4,7-es erősségű földrengést is.

Barnaby Lo helyi újságíró azt írta a Twitteren, hogy nem észlelt „jelentős rengést” a Fülöp-szigeteki Jolo szigeten, amely a földrengés epicentrumától északkeletre fekszik.

Az amerikai Cunami Figyelmeztető Központ (US Tsunami Warning Centre) egyelőre nem adott ki figyelmeztetést, riasztást vagy javaslatot esetleges szökőár miatt a földrengéssel összefüggésben.

A Fülöp-szigeteki szeizmológusok szerint a földrengés túlságosan is mélyen volt ahhoz, hogy kárt vagy haláleseteket, esetleg cunamit idézzen elő.

Renato Solidum, a Fülöp-szigeteki vulkanológiai és szeizmológiai intézet munkatársa az AP hírügynökségnek elmondta, hogy a földrengés, amelyet az óceáni lemezek mozgása idézett elő a tengerfenék alatti 625 kilométeres mélységben, kis mértékben érezhető volt a Fülöp-szigetek egy délen fekvő, General Santos nevű településén.

Elmondása szerint a tengeri területen bekövetezett földrengés centruma Sulu tartománytól mintegy 223 kilométerre délkeletre volt, egyben jelezte, hogy előfordulhat, hogy lesznek utórengések.

A Fülöp-szigetek szigetvilága a Csendes-óceáni „Tűzgyűrű” területén húzódik, ahol gyakoriak a földrengések, valamint a vulkáni tevékenység is. Az egyik legsúlyosabb földrengés 1990-ben következett be, ekkor az északon fekvő Luzon szigetén egy 7,7-es erősségű földrengés 2 ezer ember halálához vezetett.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Amerikai internetezők millióit érte el az orosz „trollgyár”

Amerikai internetezők millióit érte el az orosz „trollgyár”


USA,     OROSZORSZÁG,     TROLLGYÁR

61 ember meghalt egy afganisztáni támadásban

61 ember meghalt egy afganisztáni támadásbanhirdetés
Elvesztette Rakkát az Iszlám Állam

Elvesztette Rakkát az Iszlám Állam


RAKKA,     SZÍRIA,     ISZLÁM ÁLLAM

Az Európai Bizottság elítélte a máltai újságírónő meggyilkolását

Az Európai Bizottság elítélte a máltai újságírónő meggyilkolását


EURÓPAI BIZOTTSÁG,     MÁLTA,     EU

Nagyszabású ellenzéki tüntetést tartanak a kijevi parlament előtt

Nagyszabású ellenzéki tüntetést tartanak a kijevi parlament előtt


UKRAJNA,     PARLAMENT,     PÁRTOK

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen