hirdetés
Külföld

Nagy erejű földrengés a Fülöp-szigetek közelében

Egy nagy erejű, 7,3-es erősségű földrengés következett be a Fülöp-szigetektől délkeletre kedden a USGS (US Geological Survey) szerint.
GenSan település A földrengés kis mértékben érezhető volt a General Santos nevű településén (Forrás: rappler.com)
hirdetés

Az óceán területén bekövetkező 7,3-es erősségű földrengést a USGS szerint 617 kilométeres mélységben mérték. Szintén a Celebesz-tenger területén öt nappal korábban már ugyancsak mértek egy jelentősen „kisebb”, 4,7-es erősségű földrengést is.

Barnaby Lo helyi újságíró azt írta a Twitteren, hogy nem észlelt „jelentős rengést” a Fülöp-szigeteki Jolo szigeten, amely a földrengés epicentrumától északkeletre fekszik.

Az amerikai Cunami Figyelmeztető Központ (US Tsunami Warning Centre) egyelőre nem adott ki figyelmeztetést, riasztást vagy javaslatot esetleges szökőár miatt a földrengéssel összefüggésben.

A Fülöp-szigeteki szeizmológusok szerint a földrengés túlságosan is mélyen volt ahhoz, hogy kárt vagy haláleseteket, esetleg cunamit idézzen elő.

Renato Solidum, a Fülöp-szigeteki vulkanológiai és szeizmológiai intézet munkatársa az AP hírügynökségnek elmondta, hogy a földrengés, amelyet az óceáni lemezek mozgása idézett elő a tengerfenék alatti 625 kilométeres mélységben, kis mértékben érezhető volt a Fülöp-szigetek egy délen fekvő, General Santos nevű településén.

Elmondása szerint a tengeri területen bekövetezett földrengés centruma Sulu tartománytól mintegy 223 kilométerre délkeletre volt, egyben jelezte, hogy előfordulhat, hogy lesznek utórengések.

A Fülöp-szigetek szigetvilága a Csendes-óceáni „Tűzgyűrű” területén húzódik, ahol gyakoriak a földrengések, valamint a vulkáni tevékenység is. Az egyik legsúlyosabb földrengés 1990-ben következett be, ekkor az északon fekvő Luzon szigetén egy 7,7-es erősségű földrengés 2 ezer ember halálához vezetett.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Zavargásba fulladt egy olasz antifasiszta tüntetés

Zavargásba fulladt egy olasz antifasiszta tüntetésFegyveres bankrablási kísérlet történt Párizsban

Fegyveres bankrablási kísérlet történt Párizsbanhirdetés
Nikolas Cruz beismerte a lövöldözés elkövetését

Nikolas Cruz beismerte a lövöldözés elkövetésétAz amerikai szenátusban elvetették a bevándorlási törvényjavaslatokat

Az amerikai szenátusban elvetették a bevándorlási törvényjavaslatokat


USA,     SZENÁTUS,     DONALD TRUMP

Megtalálták egy tavaly eltűnt francia kislány holttestét

Megtalálták egy tavaly eltűnt francia kislány holttestéthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen