hirdetés
Külföld

Marokkóban biztonsági okokból „betiltják a burkát”

Az üzletek vezetőinek mindössze két napot hagytak arra, hogy megszabaduljanak a szóban forgó muszlim viseletektől, amelyeket valószínűleg biztonsági okokból nem árulhatnak tovább az országban.
Egész testet fedő viselet Biztonsági okai lehetnek az egész arcot fedő ruhák betiltásának (Forrás: huffingtonpost.co.uk)
hirdetés

Marokkóban megtiltották a burkák árusítását, méghozzá biztonsági okokra hivatkozva – jelentette a helyi sajtó.

Bár a marokkói kormány egyelőre nem tett hivatalos bejelentést az intézkedéssel kapcsolatban, a burkákat előállító és az ezekkel kereskedő érintettektől származó információk alapján a helyi sajtó arról számolt be, hogy írásos figyelmeztetés érkezett hozzájuk arról, hogy hagyjanak fel a muszlim viselet gyártásával és kereskedelmével.

Az egyelőre nem tisztázott időtartamú tiltás csak az olyan ruhákra vonatkozik, amelyek a teljes arcot eltakarják – az országban ugyanakkor a nők többsége nem ilyen öltözetet visel, hanem úgynevezett nikábot, vagy pedig fejkendőt.

„Arra irányuló lépést tettünk, hogy teljesen betiltsuk ennek az öltözéknek az importálását, gyártását és kereskedelmét a királyság városaiban és településein” – idézte a marokkói Le360 nevű híroldal a belügyminisztérium egy tisztviselőjének szavait.

A híroldal szerint úgy tűnik, hogy biztonsági okai lehetnek az öltözék „betiltásának”, ugyanis az utóbbi időben több alkalommal is előfordult, hogy bűnözők használták fel az egész testet takaró öltözéket ahhoz, hogy rablást vigyenek véghez.

Eközben az interneten megjelent egy kép is egy értesítésről, amelyet állítólag a belügyminisztérium küldött ki a boltosoknak, és amelyben arról tájékoztatják őket, hogy amennyiben nem tudnak 48 órán belül megszabadulni a burka-készleteiktől, úgy azokat elkobozzák tőlük – adta hírül a Morocco World News.

A tilalomnak egyébként támogatói és ellenzői egyaránt akadnak, egyesek szerint az intézkedés „szánalmas”, míg mások üdvözölték a burkák kitiltását, mivel az szerintük teljesen idegen a marokkói kultúrától.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen