hirdetés
Külföld

A bejárati ajtón zúdult be a hólavina

Kellemetlen „meglepetés” fogadott egy kaliforniai férfit, akinek a bejárati ajtaján egész hólavina zúdult be. A korábbi napokban a térségben nagy viharokkal küzdöttek, és valójában egy irányított lavinából származott a lakásba zúduló hótömeg.
Havazás A bejárati ajtón zúdult be a hó (Forrás: dailymail.co.uk)
hirdetés

Egy észak-kaliforniai férfi lefotózta, amint nagy mennyiségű, egy lavinából származó hó önti el a lakását a bejárati ajtón keresztül, „betörve” oda. Előzőleg Kalifornia és Nevada államban nagy viharok voltak, amelyek néhol jelentős áradásokhoz, míg máshol igen nagy mennyiségű hóhoz vezettek. A korábbi előrejelzések szerint még akár csütörtökön is eshet nagyobb mennyiségű hó a térség hegyvidéki részein.

Az Alpine Meadows nevű, a síelők körében népszerű kaliforniai településen élő Steven Siignek és családjának a nagy havazás után igencsak meghökkentő élményben volt része, amikor kinyitotta a bejárati ajtaját.

A The Guardian szerint a férfi három gyermekével, feleségével és német juhászkutyájukkal él az érintett házban, amely éppen egy irányított lavina útjának közelében helyezkedett el. A hatalmas, a bejárati ajtón beáramló hótömeget még kedden fotózta le a kaliforniai férfi, a fotót aztán a közösségi oldalára is feltöltötte.

A független filmes, producer és színháztulajdonos elmondta, hogy miután a házába betörő lavináról készült képeket feltöltötte a közösségi oldalára, sokan ajánlottak fel neki segítséget, és volt, aki ideiglenesen szállást is ajánlott neki.

A férfi egyébként azt mondta, hogy már több jelentős lavinát is látott a síparadicsomban fekvő otthonának közelében, viszont ez mind közül alighanem a legnagyobb volt. Mindenesetre azt mondta, hogy nem érezte magát veszélyben, hiszen előzőleg figyelmeztették őt arra, hogy lavina érkezik.

A ház kívülrőlMár korábban is tapasztaltak hasonlót (Forrás: dailymail.co.uk)

A nagy vihar következtében az előrejelzés szerint akár 7 láb magasra, vagyis több mint két méteresre is növekedhetett a Tahoe-tó környéki sípályák közelében a hótakaró. Kedden több sípályát is lezártak ideiglenesen a nagy vihar miatt, amelyeket még szerdán sem nyitottak meg a sportolni vágyók előtt azok veszélyessége miatt.

A Los Angeles Times szerdán azt írta, hogy akár az alacsonyabban (a tengerszint feletti 1066 méteres magasságban) fekvő területeken is hóra válthatott az eső, ekkor arra figyelmeztettek, hogy mindez a közlekedést is akadályozhatja.

Jelenleg egyébként nem a havazás jelenti Kaliforniában a legnagyobb problémát, sokkal inkább a nagy áradások és a nemrég bekövetkezett tornádó. Több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát a folyók áradása miatt, amelyek következtében néhány ingatlan jelentősen rongálódott. Már legalább négy haláleset is történt a viharokkal összefüggésben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Bomba robbant egy kanadai étteremben, többen megsérültek

Bomba robbant egy kanadai étteremben, többen megsérültek


KANADA,     ROBBANTÁS,     BOMBA

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen