hirdetés
Külföld

Több ezer ingyen menüt oszt szét a vatikáni McDonald's

Sokak körében tett szert nagy népszerűtlenségre a Szent Péter tér közelében megnyílt gyorsétterem, amely megnyitását nem kísérte túl nagy hírverés sem – egészen eddig. Most ugyanis az étterem felajánlotta, hogy több ezer sajtburgert oszt szét a helyi hajléktalan embereknek.
Sajtburesz Ingyen sajtburgereket oszt szét a McDonald's Rómában (Forrás: tigressfitness.blogspot.com)
hirdetés

A Vatikánvároshoz közei, vatikáni tulajdonú ingatlanban megnyílt McDonald's étterem korábban sokakat, közöttük bíborosokat és műemlékvédőket is magára haragított azzal, hogy a Szent Péter térhez ilyen közel nyitotta meg a kapuit. Hamarosan azonban ígérete szerint több ezer sajtburgert oszt majd szét a római hajléktalanok részére.

Az étteremlánc tavaly decemberi bejelentése a Szent Péter bazilika közelében megnyíló étteremről különösen azokat a bíborosokat „dühítette fel”, akik irodái, illetve lakásai az étterem feletti és az ennek közelében lévő ingatlanrészeken találhatóak.

Az étteremlánc azzal szeretné jóvátenni az általa okozott kellemetlenségeket, hogy a Vatikánváros közelében élő hajléktalanok étkeztetésében segítséget nyújt.

Az AFP hírügynökség szerint az étterem jótékony akciója a jövő héten veszi kezdetét, és a január 16-tól kezdődő minden hétfőn ebédidőben osztanak majd szét az „ingyen sajtburgerekből” az olasz fővárosban élő hajléktalanok részére.

Nem is akármilyen hamburgerekkel készül ráadásul az étterem, hanem dupla sajtburgerekkel, amelyeket alma és palackozott víz is kísér. Az ételek kiosztásában pedig a Medicina Solidale nevű jótékony szervezet segédkezik az akció keretében.

A Medicina Solidale már az elmúlt egy évben is segített a rászorulók ellátásában a Vatikán jótékony szervezetével együttműködve, többek között a helyi hajléktalan emberek egészségügyi ellenőrzésében és az egészségügyi ellátásuk biztosításában segédkeztek.

Az Apostoli Szentszék illetékes szervezetével tavaly egyezett meg a McDonald's a vatikáni tulajdonú helyiségek bérléséről, amelyért a La Repubblica szerint a McDonald's több mint 28 ezer eurót fizet. Tavaly egy bíboros annyira felháborodott az étterem miatt, hogy a pápához fordult, akitől azt kérte, hogy akadályozza meg az étterem megnyitását.

A gyorsétteremlánc végül december 30-án nyitotta meg egy vatikáni tulajdonú épület földszinti részén az első „vatikáni” éttermét, ám az étterem megnyitóját nem kísérte nagy hírverés, sőt, egy ideig kizárólag a McDoland's olasz honlapjáról lehetett sejteni, hogy már megnyílt az étterem.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Erdogan „terrorállamnak” minősítette Izraelt

Erdogan „terrorállamnak” minősítette IzraeltIsmét tízezrek tüntettek Tel-Avivban a kormányzati korrupció ellen

Ismét tízezrek tüntettek Tel-Avivban a kormányzati korrupció ellen


IZRAEL,     TÜNTETÉS,     TEL-AVIV

hirdetés
KKM: növekszik a nyomás Ukrajnán az oktatási törvény módosítása miatt

KKM: növekszik a nyomás Ukrajnán az oktatási törvény módosítása miatt


MENCZER TAMÁS,     KKM,     UKRAJNA

Szaakasvili éhségsztrájkot kezdett a fogdában

Szaakasvili éhségsztrájkot kezdett a fogdábanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen