hirdetés
Külföld

Hajléktalanellenes tüskék Manchester belvárosában

A városháza előtt a földre rögzített szúrós fémtüskékkel azt szeretnék elérni, hogy a hajléktalan emberek ne aludjanak az adott helyszínen. Az eljárásnak természetesen bírálói is akadtak, akik szerint igen megalázóak a hajléktalanellenes tüskék.
Hajléktalanellenes tüskék A tüskékkel azt akadályoznák meg, hogy az emberek az adott területen aludjanak (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

A manchesteri városháza előtt a földre kihelyezett szúrós, fém tüskék azt a célt szolgálják, hogy megakadályozzák, hogy az emberek az adott területen a földön aludjanak. A helyi tanács elítélte a „megalázó” szerkezeteket, amelyek egy félig védett területen kerültek kihelyezésre a Pall Mall Court-nál.

Manchesterben a szabad ég alatt alvó személyek száma 2016-ban a korábbi évhez képest növekedett (70-ről 78 személyre), eközben tavaly szeptemberben összesen 1600 gyermek élt ideiglenes szálláson.

A tüskéket magánterületen helyezték ki, a Manchester Evening News szerint egy olyan épület mellett, amelyet a GVA nevű ingatlanvállalat üzemeltet. A vállalat sem a Manchester Evening News, sem pedig az Independent megkeresésére nem válaszolt.

Pat Karnes tanácsos, a manchesteri városi tanácsközpont szóvivője elmondta:

„Nem akarjuk látni ezeknek az eszközöknek az egyikét sem a városközpontunkban. Ez nem jelent választ az utcákon alvásra, és megalázó is. Számtalan ilyen probléma adódik a New York-hoz hasonló helyeken is, és nem ez a megoldás. Ez tényleg bosszantja és elidegeníti az embereket”.

Hajléktalanellenes tüskékMár más városokban is jelentek meg hasonló, hajléktalanellenes tüskék

Andy Burnhar, a város munkáspárti polgármester-jelöltje nemrég azt ígérte, hogy véget vet annak a városban, hogy emberek alszanak a szabad ég alatt az utcán – méghozzá ígérete szerint 2020-ig.

„Nem tudjuk felszámolni a hajléktalanságot az egyik napról a másikra, polgármesterként azonban össze akarom hozni az egyházakat, vállalatokat és önkéntes csoportokat, hogy egy új együttműködést teremtsünk meg” – mondta januárban Burnham.

Elmondása szerint az utcákon a szabad ég alatt alvók számának növekedése az ellátás költségeinek csökkentésének, a mentális egészséggel, a kábítószer- és alkohol függőség megelőzésével és kezelésével foglalkozó szolgáltatások nem megfelelően hatékony működésének és számos szociális ellátó szolgáltatás hiányosságainak az emberi árát mutatja.

„Segítenünk kell az embereknek, hogy kitörjenek a szélsőségesen nehéz körülmények közül, és fordulat következzen be az életükben” – mondta.

Manchesterben és más városokban is megjelentek korábban is hasonló, hajléktalan-ellenes tüskék, és általában a nyilvánosság egy része felháborodottan reagál rájuk.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Erdogan „terrorállamnak” minősítette Izraelt

Erdogan „terrorállamnak” minősítette IzraeltIsmét tízezrek tüntettek Tel-Avivban a kormányzati korrupció ellen

Ismét tízezrek tüntettek Tel-Avivban a kormányzati korrupció ellen


IZRAEL,     TÜNTETÉS,     TEL-AVIV

hirdetés
KKM: növekszik a nyomás Ukrajnán az oktatási törvény módosítása miatt

KKM: növekszik a nyomás Ukrajnán az oktatási törvény módosítása miatt


MENCZER TAMÁS,     KKM,     UKRAJNA

Szaakasvili éhségsztrájkot kezdett a fogdában

Szaakasvili éhségsztrájkot kezdett a fogdábanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen