hirdetés
Külföld

Hajléktalanellenes tüskék Manchester belvárosában

A városháza előtt a földre rögzített szúrós fémtüskékkel azt szeretnék elérni, hogy a hajléktalan emberek ne aludjanak az adott helyszínen. Az eljárásnak természetesen bírálói is akadtak, akik szerint igen megalázóak a hajléktalanellenes tüskék.
Hajléktalanellenes tüskék A tüskékkel azt akadályoznák meg, hogy az emberek az adott területen aludjanak (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

A manchesteri városháza előtt a földre kihelyezett szúrós, fém tüskék azt a célt szolgálják, hogy megakadályozzák, hogy az emberek az adott területen a földön aludjanak. A helyi tanács elítélte a „megalázó” szerkezeteket, amelyek egy félig védett területen kerültek kihelyezésre a Pall Mall Court-nál.

Manchesterben a szabad ég alatt alvó személyek száma 2016-ban a korábbi évhez képest növekedett (70-ről 78 személyre), eközben tavaly szeptemberben összesen 1600 gyermek élt ideiglenes szálláson.

A tüskéket magánterületen helyezték ki, a Manchester Evening News szerint egy olyan épület mellett, amelyet a GVA nevű ingatlanvállalat üzemeltet. A vállalat sem a Manchester Evening News, sem pedig az Independent megkeresésére nem válaszolt.

Pat Karnes tanácsos, a manchesteri városi tanácsközpont szóvivője elmondta:

„Nem akarjuk látni ezeknek az eszközöknek az egyikét sem a városközpontunkban. Ez nem jelent választ az utcákon alvásra, és megalázó is. Számtalan ilyen probléma adódik a New York-hoz hasonló helyeken is, és nem ez a megoldás. Ez tényleg bosszantja és elidegeníti az embereket”.

Hajléktalanellenes tüskékMár más városokban is jelentek meg hasonló, hajléktalanellenes tüskék

Andy Burnhar, a város munkáspárti polgármester-jelöltje nemrég azt ígérte, hogy véget vet annak a városban, hogy emberek alszanak a szabad ég alatt az utcán – méghozzá ígérete szerint 2020-ig.

„Nem tudjuk felszámolni a hajléktalanságot az egyik napról a másikra, polgármesterként azonban össze akarom hozni az egyházakat, vállalatokat és önkéntes csoportokat, hogy egy új együttműködést teremtsünk meg” – mondta januárban Burnham.

Elmondása szerint az utcákon a szabad ég alatt alvók számának növekedése az ellátás költségeinek csökkentésének, a mentális egészséggel, a kábítószer- és alkohol függőség megelőzésével és kezelésével foglalkozó szolgáltatások nem megfelelően hatékony működésének és számos szociális ellátó szolgáltatás hiányosságainak az emberi árát mutatja.

„Segítenünk kell az embereknek, hogy kitörjenek a szélsőségesen nehéz körülmények közül, és fordulat következzen be az életükben” – mondta.

Manchesterben és más városokban is megjelentek korábban is hasonló, hajléktalan-ellenes tüskék, és általában a nyilvánosság egy része felháborodottan reagál rájuk.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Zavargásba fulladt egy olasz antifasiszta tüntetés

Zavargásba fulladt egy olasz antifasiszta tüntetéshirdetés
Fegyveres bankrablási kísérlet történt Párizsban

Fegyveres bankrablási kísérlet történt PárizsbanNikolas Cruz beismerte a lövöldözés elkövetését

Nikolas Cruz beismerte a lövöldözés elkövetésétAz amerikai szenátusban elvetették a bevándorlási törvényjavaslatokat

Az amerikai szenátusban elvetették a bevándorlási törvényjavaslatokat


USA,     SZENÁTUS,     DONALD TRUMP

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen