Külföld

A „jó gyerekek” szüleinek akciós az étel egy padovai étteremben

Többször hallhattunk már olyanról, hogy különböző hotelokból, éttermekből egyszerűen kitiltják az összes gyereket a néhány neveletlen csemete miatt, egy olaszországi étterem tulajdonosa azonban úgy döntött, máshogyan próbálja rávenni a szülőket és gyerekeket a más vendégeket nem zavaró viselkedésre.
Kislány egy étteremben A jó gyerekek szülei kedvezményt kapnak egy olasz étteremben - A kép illusztráció (Forrás: pgeveryday.com)

Bár a gyerekkel érkezőknek sem könnyű, egészen kellemetlen tud lenni, amikor az éttermi étkezést neveletlenül viselkedő, hangos gyerekek zavarják meg. Korábban már több olyan történetről is hallhattunk, ahol az éttermekből, hotelokból egészen egyszerűen kitiltották a gyerekeket, ez azonban sajnos azokat a családokat is érinti, akik egyébként senkit nem zavartak, de az adott vendéglátóhelyen szerettek volna kikapcsolódni, étkezni, illetve pihenni.

Egy olasz étterem-tulajdonos azonban ennél méltányosabb módját találta meg annak, hogy hogyan bírhatja rá a „megfelelő” viselkedésre a szülőket és gyerekeket. Nevezetesen, a jó magaviseletű családok akciósan étkezhetnek.

A padovai vendéglátóhely tulajdonosának, Antonio Ferrarinak akkor ötlött eszébe a különleges családi akció, amikor felfigyelt egy 11 fős családra az egyik asztalnál, ahol mindenki, beleérve ebbe az öt gyermeket is, teljes nyugalomban és példaszerűen viselkedve étkezett.

A „mintacsaládnak” 5 százalékot elengedett az étkezés árából, és azóta már két másik, „jó gyerekekkel” érkező családot is meglepett a különleges akcióval.

Ferrari a The Guardian-nek elmondta, hogy meglátása szerint a szülők mintegy 30 százaléka nem tudja, hogy hogyan tartsa kordában a gyerekét az étkezés alatt, ami ahhoz vezetett, hogy túlságosan is gyakran rohangáltak az asztalok körül a gyerekek, bizonyos esetekben másokat zavarva, vagy akár az alkalmazottak mindennapi munkáját is megnehezítve.

Olaszországban továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek a hosszas, akár több órás családi étkezések, az olasz szülők pedig gyakran – amellett, hogy maguk is hangosak lehetnek – semmiféle kifogásolni valót nem látnak abban, ha a gyerekek nem várakoznak nyugodtan az asztalnál.

Ferrari megjegyezte ugyanakkor, hogy nem az a célja, hogy másokat elítéljen, és megérti, hogy nagyon nehéz manapság szülőnek lenni – ugyanakkor határozottan úgy érezte, hogy tennie kell valamint az ellen, hogy a gyerekek „vizet fröcsköljenek szét a mosdóban”, vagy pedig más vendégeket zavarjanak.

Megjegyezte azt is, hogy a szülőket továbbra sem szeretné korlátozni abban, hogy mit tesznek, ugyanakkor felelős azért, ami történik a vendéglátóhelyen.

A család, aki az első kedvezményt kapta, olyannyira megörült a szokatlan kedves gesztusnak, hogy egy 30 eurós (átszámítva majdnem 9 ezer forint) borravalót hagytak a pincérnek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen