hirdetés
Külföld

Kisiklott egy vonat Brüsszel közelében, egy ember meghalt és többen megsérültek

Legalább egy ember meghalt és többen megsérültek, amikor egy vonatkocsi kisiklott és az oldalára borult Brüsszel közelében az állomástól távolabb.
A kisiklott vonat Egy szemtanú által készített felvétel a kisiklott vonatról (Forrás: Twitter Frederik Vranken)
hirdetés

Az érintett vasutat kezelő SNCB vasúttársaság állítása szerint a brüsszeli személyvonat azt követően szenvedett balesetet, hogy elhagyta a fővárostól 25 kilométerre északra fekvő Leuven városát délután 1 óra 20 perc körül.

Az esetről készült és az interneten megosztott felvételeken az látható, hogy az egyik vonatkocsi az oldalára érkezve állt meg egy kisebb domboldal alján. A baleset miatt szünetelt a vasútforgalom Leuven és Brüsszel között, beleértve ebbe a repülőtérre tartó vonatok közlekedését is.

Az érintett kocsiban megközelítőleg ötven személy tartózkodott a baleset idejében, akik közül huszonöten megsérültek, ketten súlyosan. Tizennégy embert kórházba szállítottak, a leuveni rendőrség pedig arról számolt be, hogy a többi túlélőt a biztonságuk érdekében ideiglenesen a rendőrségi épületbe szállították.

Közleményében a leuveni polgármester, Louis Toddback megerősítette, hogy egy ember meghalt, ám egyben azt is elmondta, hogy ez a személy a baleset idejében nem volt a vonatkocsiban. Hogy mi okozta ennek a személynek a halálát, az egyelőre nem ismert.

A balesetet követően több belga politikus is részvétét fejezte ki a Twitteren az elhunyt hozzátartozóinak. Charles Michel miniszterelnök azt írta a mikroblog oldalán:

„Részvétemet nyilvánítom a leuveni vonatbaleset áldozatának családtagjainak. Köszönetet mondok a sürgősségi szolgálatoknak a gyors beavatkozásért”.

A miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, Jan Jambon is azt írta, hogy gondolataival a vonatbaleset sérültjei mellett van.

A hatóságok közben nyomozást indítottak annak érdekében, hogy megismerjék a vonat kisiklásának körülményeit. Egyelőre nem ismert, hogy mi vezethetett a balesethez.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Robbanószerkezetet találtak Soros György házánál

Robbanószerkezetet találtak Soros György házánálBulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában

Bulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában


BALESET,     AMERIKA,     KLUB

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen