Külföld

Többen megsérültek a riói karneválon egy balesetben

Legalább húsz ember megsérült, amikor irányíthatatlanná vált egy felvonulási kocsi dekorációja Rio de Janeiróban egy karneváli felvonuláson. Három személy súlyos sérülést szenvedett el a baleset során.
Riói karnevál A karneválon közel 70 ezer ember vett részt (Forrás: tribune.com.pk)

Elszabadult egy felvonulási kocsi dekorációja a riói Sambódromo területén, a szambaiskolák éves karneváli felvonulásának helyszínén. A balesetben 20 ember sérült meg, közülük hárman súlyosan.

A baleset során egy hatalmas dekorációt szállító teherautó irányíthatatlanná vált a vizes úton, és a dekoráció ennek következtében a kerítéshez szorította a táncosok és a nézelődők egy részét. Ezután váratlanul a másik irányba lendült, ahol szintén több ember megsebesített. A felvonulási kocsi vezetőjét, aki a baleset után elhagyta a helyszínt, a rendőrség kihallgatja.

William Lourenco Bezerra helyi nyomozó az incidenssel kapcsolatban elmondta, hogy a Paraiso de Tuiuti szambaiskola tulajdonában álló jármű tolatni kezdett, és végül a karneváli mulatság résztvevői közül többeket is a kerítéshez szorított.

„A felvonulási kocsi vezetője a tömegben elvegyülve elhagyta a helyszínt, ám már azonosították és ki fogják kérdezni” – mondta Bezerra.

Jamie Cezario, a helyi Porto da Pedra szambaiskola egy munkatársa a brazil Folha újságnak elmondta, hogy a felvonulási csoki dekorációja balra kezdett sodródni az emberek felé.

„Az emberek nem tudtak hová menekülni. Aztán nagy sebességgel pontosan oda érkezett, ahol én álltam. Az egyik oldalra kellett ugranunk, hogy ne nyomjon össze” – emlékezett vissza a balesetre.

A Paraiso de Tuiuti szambaiskola az első volt, amely a karneválon felvonult a vasárnapi napon. A baleset ellenére végül a szervezők úgy döntöttek, hogy folytatják az eseményt.

„Ez teljességgel sajnálatos, de nem állhatunk meg” – mondta Elmo dos Santos, az egyik szervező.

A rendezvénynek helyt adó Sambódromo területén összesen megközelítőleg 70 ezer ember tartózkodott, ám a többségük – a baleset helyszínétől távolabb tartózkodók – nem is tudta, hogy mi történt a bejárat közelében.

A minden évben megrendezett esemény a szerdai nappal zárul.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen