Külföld

Tömegbe hajtott egy férfi Belgiumban

Letartóztattak egy férfit a belgiumi Antwerpenben, aki a gyanú szerint a tömegbe hajtott az autójával.
Rendőrök A kép illusztráció (Forrás: rt.com)

A francia rendszámtáblával közlekedő autóval „nagy sebességgel” hajtottak a város egyik fő vásárlóutcájába. A jelentések szerint senki sem sérült meg az incidens során.

A gyanúsítottat – egy észak-afrikai származású férfit – a rendőrség őrizetbe vette Serge Muyters antwerpeni rendőrfőnök közlése szerint.

Charles Michel belga miniszterelnök az eset kapcsán elismeréssel nyilatkozott a hatóságok munkájáról, amiért „rendkívüli munkát” végeztek.

Serge Muyters elmondta, hogy az autóra helyi idő szerint 11 órakor figyeltek fel.

„Az autó nagy sebességgel haladt a De Meir úton. A honvéd kollégáink felfigyeltek rá, és megpróbálták a járművet megállítani. De a vezető kiszabadult, és keresztülvezetett a piros lámpán, egészen a rakpartig” – mondta.

Elmondása szerint a rendőrség azonnal egy különleges csapatot küldött a helyzet kezelésére, akik megállították a járművet és elfogták a vezetőjét.

A belga Le Soir azt írta, hogy egy Mohamed R. nevű, 1977-ben született férfi vezette az autót, akit őrizetbe vettek. A férfi francia állampolgár volt, amint arról az ügyészség tájékoztatása alapján a lap írt.

A tömegbe hajtó férfi autójában több vágófegyvert, illetve lőfegyvert is találtak, illetve egy olyan tégelyt, amelynek tartalmát még nem határozták meg. A rendőrség egyelőre nem közölt ennél több részletet.

A helyi média szerint ugyanakkor egy piros, Citroën típusú autóval hajtott a tömegbe a férfi.

A belgiumi (feltehetőleg) támadási kísérlet mindössze egy nappal azt követően történt, hogy Londonban egy hasonló gázolás történt. Ekkor a Westminster-hídon a járdára hajtott nagy sebességgel egy férfi. A tegnapi, londoni támadás következtében legalább négy ember, közöttük maga a támadó meghalt, és 40 ember megsérült. Tegnap volt egyben éppen egy éve annak, hogy a 2016-os májusi, 32 ember halálával járó merényletek történtek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen