hirdetés
Külföld

Tömegbe hajtott egy férfi Belgiumban

Letartóztattak egy férfit a belgiumi Antwerpenben, aki a gyanú szerint a tömegbe hajtott az autójával.
Rendőrök A kép illusztráció (Forrás: rt.com)
hirdetés

A francia rendszámtáblával közlekedő autóval „nagy sebességgel” hajtottak a város egyik fő vásárlóutcájába. A jelentések szerint senki sem sérült meg az incidens során.

A gyanúsítottat – egy észak-afrikai származású férfit – a rendőrség őrizetbe vette Serge Muyters antwerpeni rendőrfőnök közlése szerint.

Charles Michel belga miniszterelnök az eset kapcsán elismeréssel nyilatkozott a hatóságok munkájáról, amiért „rendkívüli munkát” végeztek.

Serge Muyters elmondta, hogy az autóra helyi idő szerint 11 órakor figyeltek fel.

„Az autó nagy sebességgel haladt a De Meir úton. A honvéd kollégáink felfigyeltek rá, és megpróbálták a járművet megállítani. De a vezető kiszabadult, és keresztülvezetett a piros lámpán, egészen a rakpartig” – mondta.

Elmondása szerint a rendőrség azonnal egy különleges csapatot küldött a helyzet kezelésére, akik megállították a járművet és elfogták a vezetőjét.

A belga Le Soir azt írta, hogy egy Mohamed R. nevű, 1977-ben született férfi vezette az autót, akit őrizetbe vettek. A férfi francia állampolgár volt, amint arról az ügyészség tájékoztatása alapján a lap írt.

A tömegbe hajtó férfi autójában több vágófegyvert, illetve lőfegyvert is találtak, illetve egy olyan tégelyt, amelynek tartalmát még nem határozták meg. A rendőrség egyelőre nem közölt ennél több részletet.

A helyi média szerint ugyanakkor egy piros, Citroën típusú autóval hajtott a tömegbe a férfi.

A belgiumi (feltehetőleg) támadási kísérlet mindössze egy nappal azt követően történt, hogy Londonban egy hasonló gázolás történt. Ekkor a Westminster-hídon a járdára hajtott nagy sebességgel egy férfi. A tegnapi, londoni támadás következtében legalább négy ember, közöttük maga a támadó meghalt, és 40 ember megsérült. Tegnap volt egyben éppen egy éve annak, hogy a 2016-os májusi, 32 ember halálával járó merényletek történtek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen