Külföld

Már 300 nagy hirdetőt veszített a Google antiszemita- és terrorvideók miatt

A Times nemrégiben arról cikkezett, hogy a Youtube-on a hirdetők reklámjai nem egyszer antiszemitizmust és terrorizmust hirdető videók előtt jelennek meg, melyeket egyelőre úgy tűnik, képtelen a Google érdemben kiszűrni, s emiatt most nagy bajba kerülhet.
Kompromittáló Youtube videó Nagy hirdetők bojkottálják a Google-t, komoly veszteségeket okozva ezzel (Forrás: Aljazeera.com)

AT&T, Verizon, Johnson & Johnson, Sainsbury’s, BBC, Toyota, VW, Havas. Csak néhány azok közül az óriáscégek közül, melyek már jelezték, hogy visszavonják reklámjaikat a Youtube-ról, mert az azt üzemeltető Google nem képes hatékonyan megakadályozni, hogy hirdetéseik extrém, sértő, vagy éppen, gyűlöletkeltő videók előtt jelenjenek meg.

Bajba kerülhet a Google?

Az ember azt hinné, hogy egy olyan nagy és sikeres vállalatnak, mint amilyen a Google, nem okozhat különösebb károkat néhány elégedetlen hirdető, ám itt nagy cégekről van szó, akik nagyon sok pénzt hagynak évente a Google-nél, aki a bevételeinek 90%-át még mindig a hirdetések megjelenítéséből nyeri.

A Google részvények árfolyamaHosszútávon is jelentős lehet a Google-nek a vesztesége, ha nem sikerül feloldania a jelen helyzetet (Forrás: Tozsdeforum.hu)

A Google már többször is megpróbálta, még jóval a bojkott előtt is, kiszűrni a nem kívánatos tartalmakat, ám eddig nem sok sikerrel, s most úgy tűnik, emiatt sokan besokalltak.

A jövőben sok múlhat azon, vajon lesz-e valamilyenfajta érdemi változtatás e téren a netóriásnál, melyre most már egyértelműen, egyre nagyobb az igény, ahogy azt a jelen bojkott is mutatja.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen