hirdetés
Külföld

Már 300 nagy hirdetőt veszített a Google antiszemita- és terrorvideók miatt

A Times nemrégiben arról cikkezett, hogy a Youtube-on a hirdetők reklámjai nem egyszer antiszemitizmust és terrorizmust hirdető videók előtt jelennek meg, melyeket egyelőre úgy tűnik, képtelen a Google érdemben kiszűrni, s emiatt most nagy bajba kerülhet.
Kompromittáló Youtube videó Nagy hirdetők bojkottálják a Google-t, komoly veszteségeket okozva ezzel (Forrás: Aljazeera.com)
hirdetés

AT&T, Verizon, Johnson & Johnson, Sainsbury’s, BBC, Toyota, VW, Havas. Csak néhány azok közül az óriáscégek közül, melyek már jelezték, hogy visszavonják reklámjaikat a Youtube-ról, mert az azt üzemeltető Google nem képes hatékonyan megakadályozni, hogy hirdetéseik extrém, sértő, vagy éppen, gyűlöletkeltő videók előtt jelenjenek meg.

Bajba kerülhet a Google?

Az ember azt hinné, hogy egy olyan nagy és sikeres vállalatnak, mint amilyen a Google, nem okozhat különösebb károkat néhány elégedetlen hirdető, ám itt nagy cégekről van szó, akik nagyon sok pénzt hagynak évente a Google-nél, aki a bevételeinek 90%-át még mindig a hirdetések megjelenítéséből nyeri.

A Google részvények árfolyamaHosszútávon is jelentős lehet a Google-nek a vesztesége, ha nem sikerül feloldania a jelen helyzetet (Forrás: Tozsdeforum.hu)

A Google már többször is megpróbálta, még jóval a bojkott előtt is, kiszűrni a nem kívánatos tartalmakat, ám eddig nem sok sikerrel, s most úgy tűnik, emiatt sokan besokalltak.

A jövőben sok múlhat azon, vajon lesz-e valamilyenfajta érdemi változtatás e téren a netóriásnál, melyre most már egyértelműen, egyre nagyobb az igény, ahogy azt a jelen bojkott is mutatja.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lemondott a brit Brexit-ügyi miniszter

Lemondott a brit Brexit-ügyi miniszterLemond Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter

Lemond Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszterhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen