hirdetés
Külföld

Támadásra készülő személyeket vettek őrizetbe Franciaországban

Mindössze öt nappal a franciaországi elnökválasztás első fordulóját megelőzően a hatóságok két férfit vettek őrizetbe, akik a gyanú szerint egy a közeljövőben végrehajtani tervezett támadásra készültek.
Francia rendőrök A kép illusztráció (Forrás: en.rfi.fr)
hirdetés

A 23, illetve 29 éves férfiakat a franciaországi különleges rendőri erők és a francia belbiztonsági szolgálat tagjai vették őrizetbe egy több napon át tartó keresést követően. Mindkét elfogott gyanúsított a börtönben radikalizálódott.

Marseille-ben a város középső részén található harmadik kerületben fegyverekről és robbanóanyagok készítéséhez szükséges anyagokról szóló jelentések miatt átkutattak egy lakást.

Matthias Fekl francia belügyminiszer egyelőre nem mondta el, hogy milyen célpont ellen irányult volna az őrizetbe vett férfiak tervezett támadása, elmondta ugyanakkor, hogy „francia” férfiakról van szó.

A belügyminiszter hozzátette, hogy a két férfi „nagyon rövid időszakon belül”, vagyis az elkövetkező néhány napban tervezte elkövetni a támadást Franciaország területén.

A DGSI francia belbiztonsági szolgálat állítólag azzal gyanúsítja a két férfit, hogy a franciaországi elnökválasztás idejére terveztek támadást.

A tizenegy elnökjelöltre az április 23-án esedékes első fordulón szavazhatnak a választók, ahonnan a jelöltek közül ketten kerülnek a május hetedikei második fordulóba. A második fordulóban a választók immár a két jelölt egyikére adhatják le a voksukat.

Franciaországban az összesen megközelítőleg 230 ember halálával járó támadás-sorozatot követően továbbra is rendkívüli állapot van érvényben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen