hirdetés
Külföld

Három embert lőtt le egy férfi az Egyesült Államokban

Három fehér férfit megölt és egy másikat megsebesített az Egyesült Államokban egy fekete férfi.
A lövöldözés helyszíne A lövöldözés helyszíne (Forrás: ktla.com)
hirdetés

A kaliforniai Fresnóban egy fekete férfi lelőtt három embert, és megsebesített egy másikat, a rendőrség szerint rasszista indíttatásból. Jerry Dyer rendőrparancsnok szerint a Kori Ali Muhammad nevű férfi 90 másodperc alatt 16 lövést adott le a keddi napon.

A támadó férfi azt kiáltotta, „Allahu Akbar”, vagyis „Isten hatalmas” – ennek ellenére a rendőrség szerint nem terrorista, hanem gyűlölet-bűncselekmény történt. A harminckilenc éves Muhammadot már az elmúlt héten is keresték, amikor a városban egy biztonsági őrt akart lelőni egy motelnél.

A rendőrség szerint a gyanúsított a közösségi médián kifejezte, hogy gyűlöli a fehér embereket, egyben kormányellenes nézeteket vallott. A férfi mind a négy áldozata fehér férfi volt, az egyikük egy autóban ült, amikor a lövés érte.

„Olyan sok embert akart megölni, amennyit csak tudott, és ez volt az, amit eltervezett, hogy megtesz” – mondta Jerry Dyer.

Hozzátette, hogy a támadás során a férfi véletlenszerűen választotta ki az áldozatait.

„Ezek nem-provokált támadások voltak, amelyeket egy olyan személy vitt véghez, akinek az volt a szándéka, hogy ma gyilkosságokat kövessen el” – tette hozzá a rendőrparancsnok.

Jerry Dyer elmondta, hogy a keddi támadásnak „semmi köze nem volt” a terrorizmushoz a Muhammad által tett kijelentés ellenére. A gyanúsított azt mondta, hogy azért kiáltotta a kérdéses mondatot, mert arra gondolt, hogy „hűséget fogad Istennek” a védelem céljából arra az esetre, ha történne vele valami a támadás alatt.

A lövöldözés helyi idő szerint háromnegyed tizenegy körül történt a Catholic Charities nevű katolikus nonprofit szervezet egyik székhelyének közelében.

Szemtanúk szerint a férfi egy nagy fegyverrel érkezett, amelyet több alkalommal is újratöltött a lövések között. Ezt követően egy közműszolgáltató járművére kezdett lőni, megölve az abban ülő személyt.

Kori Ali Muhammad apja később a Los Angeles Timesnak azt mondta, hogy a fia azt hitte, egy, a „feketék és a fehérek közötti háborúnak a részese”, és „egy csata volt készülőben”. A férfi ellen négyrendbeli gyilkosság és kétrendbeli gyilkossági kísérlet lehet a vád.

Az újabb lövöldözés feltehetőleg ismét felélénkíti a fegyvertartással kapcsolatos vitákat az országban, ahol évente több mint 30 ezer ember esik áldozatul a fegyveres erőszaknak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen