hirdetés
Külföld

Három embert lőtt le egy férfi az Egyesült Államokban

Három fehér férfit megölt és egy másikat megsebesített az Egyesült Államokban egy fekete férfi.
A lövöldözés helyszíne A lövöldözés helyszíne (Forrás: ktla.com)
hirdetés

A kaliforniai Fresnóban egy fekete férfi lelőtt három embert, és megsebesített egy másikat, a rendőrség szerint rasszista indíttatásból. Jerry Dyer rendőrparancsnok szerint a Kori Ali Muhammad nevű férfi 90 másodperc alatt 16 lövést adott le a keddi napon.

A támadó férfi azt kiáltotta, „Allahu Akbar”, vagyis „Isten hatalmas” – ennek ellenére a rendőrség szerint nem terrorista, hanem gyűlölet-bűncselekmény történt. A harminckilenc éves Muhammadot már az elmúlt héten is keresték, amikor a városban egy biztonsági őrt akart lelőni egy motelnél.

A rendőrség szerint a gyanúsított a közösségi médián kifejezte, hogy gyűlöli a fehér embereket, egyben kormányellenes nézeteket vallott. A férfi mind a négy áldozata fehér férfi volt, az egyikük egy autóban ült, amikor a lövés érte.

„Olyan sok embert akart megölni, amennyit csak tudott, és ez volt az, amit eltervezett, hogy megtesz” – mondta Jerry Dyer.

Hozzátette, hogy a támadás során a férfi véletlenszerűen választotta ki az áldozatait.

„Ezek nem-provokált támadások voltak, amelyeket egy olyan személy vitt véghez, akinek az volt a szándéka, hogy ma gyilkosságokat kövessen el” – tette hozzá a rendőrparancsnok.

Jerry Dyer elmondta, hogy a keddi támadásnak „semmi köze nem volt” a terrorizmushoz a Muhammad által tett kijelentés ellenére. A gyanúsított azt mondta, hogy azért kiáltotta a kérdéses mondatot, mert arra gondolt, hogy „hűséget fogad Istennek” a védelem céljából arra az esetre, ha történne vele valami a támadás alatt.

A lövöldözés helyi idő szerint háromnegyed tizenegy körül történt a Catholic Charities nevű katolikus nonprofit szervezet egyik székhelyének közelében.

Szemtanúk szerint a férfi egy nagy fegyverrel érkezett, amelyet több alkalommal is újratöltött a lövések között. Ezt követően egy közműszolgáltató járművére kezdett lőni, megölve az abban ülő személyt.

Kori Ali Muhammad apja később a Los Angeles Timesnak azt mondta, hogy a fia azt hitte, egy, a „feketék és a fehérek közötti háborúnak a részese”, és „egy csata volt készülőben”. A férfi ellen négyrendbeli gyilkosság és kétrendbeli gyilkossági kísérlet lehet a vád.

Az újabb lövöldözés feltehetőleg ismét felélénkíti a fegyvertartással kapcsolatos vitákat az országban, ahol évente több mint 30 ezer ember esik áldozatul a fegyveres erőszaknak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Többen meghaltak egy robbanásban Afrínban

Többen meghaltak egy robbanásban Afrínban


AFRÍN,     ROBBANÁS,     SZÍRIA

Újabb csomagbomba robbant Texasban

Újabb csomagbomba robbant Texasban


AUSTIN,     TEXAS,     CSOMAGBOMBA

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen