hirdetés
Külföld

Megszavazta a brit parlament az előrehozott választásokat

A várakozásoknak megfelelően hatalmas többséggel jóváhagyta szerdán a brit törvényhozás alsóháza az előrehozott parlamenti választások kiírását június 8-ára. A kormány indítványára 522-en, ellene 13-an voksoltak.
Brit Alsóház Megszavazta a brit parlament az előrehozott választásokat (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

Theresa May miniszterelnök előző nap jelentette be teljesen váratlanul az előrehozott választások tervét, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy a jelenleginél erőteljesebb választói mandátummal szeretné elkezdeni a brit EU-tagság megszűnéséről folytatandó tárgyalássorozatot az Európai Unióval.

A jelenlegi választási törvény öt évben rögzíti a parlament mandátumát, vagyis a 2015-ben megtartott legutóbbi választások után 2020-ban lett volna esedékes az újabb választás. A törvény szerint ez azonban felülírható, ha az alsóházi képviselők kétharmados többséggel megszavazzák a soron kívüli választásokat.

A szerdai alsóházi voksoláson ennél is sokkal nagyobb arányban hagyták jóvá a képviselők az előrehozott választások megtartását. A kormány indítványára 522-en, ellene 13-an szavaztak.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Marine Le Pen megnevezte miniszterelnök-jelöltjét

Marine Le Pen megnevezte miniszterelnök-jelöltjétMegállapodtak a „huszonhetek” a Brexit-tárgyalásokra vonatkozó irányelvekről

Megállapodtak a „huszonhetek” a Brexit-tárgyalásokra vonatkozó irányelvekről


DONALD TUSK,     BREXIT,     EU

„Kémkedés” miatt kiutasítottak egy amerikai nőt Kínából

„Kémkedés” miatt kiutasítottak egy amerikai nőt Kínából


SANDY PHAN-GILLIS,     USA,     KÍNA

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen