hirdetés
Külföld

Többen meghaltak egy földcsuszamlás miatt Kolumbiában

Legalább tizennégy ember, közöttük három gyermek meghalt és további húsz személyt továbbra is keresnek, miután szerdán egy földcsuszamlás Kolumbia nyugati területén több lakónegyedet is elért Manizales településen.
Földcsuszamlás Többen meghaltak egy földcsuszamlás miatt Kolumbiában (Forrás: cbc.ca)
hirdetés

A kolumbiai kormány szerint legalább tizennégy ember, közöttük három gyermek halt meg a szerdai manizalesi földcsuszamlásban. Húsz embert továbbra is keresnek.

Szerdán nagy mennyiségű sár és törmelék omlott Caldas megye székhelyének, Manizalesnek az utcáira. A földcsuszamlás azt követően következett be, hogy egyetlen éjszaka alatt annyi csapadék esett a területen, mint máskor a teljes hónap alatt.

A Manizalesbe vezető utcákat a lezúduló törmelék és sár sok helyen teljesen eltorlaszolta, így aztán a város elérhetetlenné vált, és a kedvezőtlen körülmények miatt a repülőtér is felfüggesztette a működését.

Juan Manuel Santos kolumbiai elnök a kormány közleménye szerint a közeli Medellinen keresztül a városba látogat. Legalább ötvenhét házat érintett a katasztrófa a közlemény szerint.

Az újabb incidens mindössze három héttel azt követően történt, hogy a Kolumbia déli határánál fekvő Mocoánál három folyó is megáradt, és több mint háromszáz ember halt meg, miután szintén földcsuszamlás következett be.

Ahogyan most Manizalesben, úgy korábban Mocoában is az éjszaka során történt a katasztrófa, így az emberek nagy része éppen aludt, amikor a házát elérte a sár- és törmeléklavina.

Jose Octavio Cardona manizalesi polgármester a La FM rádióban azt mondta, hogy összesen negyven vagy ötven földcsuszamlás lehetett, amelyeket a kedden kezdődő heves esőzések idéztek elő.

„Rendkívül intenzív volt az esőzés” – jegyezte meg a polgármester.

A területen a meteorológiai előrejelzés szerint még az elkövetkező két napban is sok csapadékra lehet számítani.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen