Külföld

Nem a királynő vagy Fülöp herceg egészsége miatt hívtak össze ülést a Buckingham-palotában

Többekben felmerült, hogy talán II. Erzsébet királynő, vagy pedig Fülöp herceg egészségügyi állapota miatt hívtak össze „rendkívüli ülést” a Buckingham-palotában. Az Associated Press hírügynökség és a BBC azonban úgy tudja, hogy semmi ilyesmiről nincsen szó, az ülésen pedig más témáról egyeztetnek.
II. Erzsébet brit királynő Nem II. Erzsébet királynő vagy Fülöp herceg egészsége miatt hívtak össze ülést a Buckingham-palotában (Forrás: thesun.co.uk)

Az AP hírügynökség a Buckingham-palota egy tisztviselőjétől csütörtökön úgy értesült, hogy ugyan összehívták a királyi rezidenciák személyzetét, ugyanakkor „nincs ok az aggodalomra”.

A tisztviselő azt követően nyilatkozott az üléssel kapcsolatban, hogy a Daily Mail nevű brit bulvárlap hírt adott a szokatlan ülésről, aminek kapcsán többen azt kezdték feltételezni, hogy talán a 91 éves II. Erzsébet királynő, vagy férje, a 95 éves Fülöp herceg egészségügyi állapota lehet a személyzet összehívásának oka.

Szerdán úgy tűnt, hogy mind a királynő, mind pedig a férje jó egészségnek örvendett. Erzsébet királynő Theresa May brit miniszterelnökkel találkozott, Fülöp herceg pedig egy londoni krikett klubban jelent meg.

Az AP hírügynökségnek – a neve elhallgatását kérve – nyilatkozó tisztviselő megjegyezte, hogy időről időre összehívnak hasonló üléseket.

Később a BBC is azt írta, hogy a személyzet összehívásának nincsenek olyan okai, amelyek miatt „aggódni” kellene. Peter Hunt, a BBC tudósítója szerint az ülés nem a királynő vagy Fülöp herceg egészségével van összefüggésben.

Hasonló találkozóra általában évente egy alkalommal kerül sor. A palota tisztviselői egyelőre nem közölték, hogy miért hívták össze az ülést, amelyre szerte az Egyesült Királyság területéről minden személyzeti vezető hivatalos.

A csütörtöki ülésre helyi idő szerint délelőtt tíz órakor kerül sor.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzának

Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzánakAz Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanást

Az Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanástTöbb halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak

Több halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak


KOLUMBIA,     BOGOTA,     TERRORIZMUS

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen