hirdetés
Külföld

Orosz technikával felszerelt éjjellátó távcsöveket használnak a terroristák Szíriában

Az Iszlám Állam és az an-Nuszra Front terroristái a legkorszerűbb orosz elektronikával működő éjjellátó távcsöveket használnak - írta pénteki számában a Kommerszant című orosz gazdasági napilap.
Orosz technikával felszerelt éjjellátó távcsöveket használnak a terroristák Szíriában Egyelőre nem világos, hogyan jutottak a terroristák orosz gyártmányú elektrooptikai átalakítókhoz - A kép illusztráció (Forrás: Longwarjournal.org)
hirdetés

A lap szíriai katonai szakértőkre hivatkozó informátorai szerint egyelőre nem világos, hogyan jutottak a terroristák orosz gyártmányú elektrooptikai átalakítókhoz.

A név nélkül nyilatkozó illetékesek rámutattak, hogy a terroristák egyebek között a NATO-nál rendszeresített amerikai Remington MSR és osztrák Steyr Mannlicher SSG 08 típusú mesterlövész fegyvereket használnak, amelyeket a legmodernebb amerikai vagy orosz célzó berendezéssel kell felszerelni.
 

A lap nem zárja ki, hogy az elektrooptikai átalakítók olyan harmadik országokból kerültek a terroristákhoz, ahová Oroszország hivatalosan szállított éjjellátó távcsöveket vagy azok alkatrészeit. A Kommerszant szerint Szíriában eddig nem indult hivatalos eljárás orosz katonák ellen a hadsereg vagyonát képező éjjellátó távcsövek elvesztése ügyében, mint ahogy egyelőre nem nyomoznak a halott terroristáknál megtalált átalakítók származási helye után sem.

A Kommerszant emlékeztetett rá, hogy a napokban mesterlövész végzett Szíriában Alekszej Bucselnyikov alezredessel, aki a szíriai kormányerők kiképzője volt. Korábban legalább három orosz katonát öltek meg hasonlóképpen az arab országban.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Venezuela saját kriptovalutát vezetett be

Venezuela saját kriptovalutát vezetett beTöbben meghaltak, miután összeomlott egy mozambiki szeméthegy

Többen meghaltak, miután összeomlott egy mozambiki szeméthegyKitört egy vulkán Indonéziában

Kitört egy vulkán Indonéziábanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen