hirdetés
Külföld

A márciusi moszuli bombatámadásnak több mint 100 polgári áldozata volt

Az Egyesült Államok védelmi minisztériumának vizsgálata szerint a márciusban az iraki Moszulban végrehajtott amerikai bombatámadásnak több mint száz civil áldozata volt.
Civilek Moszulban A kép illusztráció (Forrás: theguardian.com)
hirdetés

Az iraki konfliktus egyik legpusztítóbb incidensének tartott bombatámadás ügyében két hónapja folyt a vizsgálat.

A vizsgálat megállapítása szerint a Moszul egyik épülete elleni bombatámadás utólagos robbanásokat idézett elő. Ennek oka a minisztérium szerint az, hogy Iszlám Állam nevű terrorszervezet titokban elhelyezett robbanószerkezetei léptek működésbe, az épület ennek következtében omlott össze, maga alá temetve az alsóbb szintekre menekülő civileket is. 101 iraki polgári személy veszítette életét.

Matthew Isler, a Pentagon vizsgálatát vezető dandártábornok ennek nyomán azt hangoztatta az újságírók előtt, hogy a polgári áldozatok elsöprő többségének haláláért az Iszlám Állam volt a felelős.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csökkent a szociális védelemre fordított kiadások aránya az EU-ban

Csökkent a szociális védelemre fordított kiadások aránya az EU-banTheresa May: a vezetőváltás leállíthatja a Brexit-folyamatot

Theresa May: a vezetőváltás leállíthatja a Brexit-folyamatothirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen