hirdetés
Külföld

Bomba robbant Lukasz Papadimosz volt görög miniszterelnök autójában

Lukasz Papadimosz korábbi görög miniszterelnök megsérült, amikor Athénban egy bomba robbant az autójában.
A volt miniszterelnök autója Papadimosz megsérült, de úgy tudni, nem szenvedett életveszélyes sérülést (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

Megsérült Lukasz Papadimosz volt görög miniszterelnök, amikor Athénban robbanás történt az autójában – írta a BBC. Jelentések szerint feltehetőleg egy levélbomba robbant fel a járműben.

A volt miniszterelnök és sofőrje egyaránt megsérültek, ám úgy tudni, hogy az elsősorban a lábukat ért sérülések nem életveszélyesek.

Papadimoszt a görögországi gazdasági és politikai válság idején miniszterelnöknek nevezték ki, 2012 májusáig töltötte be posztját. Emellet korábban az Európai Központi Bank alelnökeke is volt.

Meg nem nevezett sofőrjével együtt a jelentések szerint az Evangelismos Kórházba szállították őt. Egyes jelentések szerint két banktisztviselő is volt az autóban, az ő állapotukról azonban egyelőre nem érkezett információ.

Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget a robbantásért.

Márciusban Görögországból levélbombát küldtek az IMF párizsi irodájába, aminek következtében az egyik ott dolgozó személy megsérült, az irodát pedig kiürítették.

Néhány nappal a franciaországi esetet megelőzően pedig a német pénzügyminiszternek küldtek egy csomagba rejtett bombát, amely azonban nem okozott sérülést, mivel még időben felfigyeltek a veszélyre. Később egy görög szélsőbaloldali csoport jelentkezett a levélbomba feladójaként.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjét

Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjéthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen