Külföld

Bomba robbant Lukasz Papadimosz volt görög miniszterelnök autójában

Lukasz Papadimosz korábbi görög miniszterelnök megsérült, amikor Athénban egy bomba robbant az autójában.
A volt miniszterelnök autója Papadimosz megsérült, de úgy tudni, nem szenvedett életveszélyes sérülést (Forrás: independent.co.uk)

Megsérült Lukasz Papadimosz volt görög miniszterelnök, amikor Athénban robbanás történt az autójában – írta a BBC. Jelentések szerint feltehetőleg egy levélbomba robbant fel a járműben.

A volt miniszterelnök és sofőrje egyaránt megsérültek, ám úgy tudni, hogy az elsősorban a lábukat ért sérülések nem életveszélyesek.

Papadimoszt a görögországi gazdasági és politikai válság idején miniszterelnöknek nevezték ki, 2012 májusáig töltötte be posztját. Emellet korábban az Európai Központi Bank alelnökeke is volt.

Meg nem nevezett sofőrjével együtt a jelentések szerint az Evangelismos Kórházba szállították őt. Egyes jelentések szerint két banktisztviselő is volt az autóban, az ő állapotukról azonban egyelőre nem érkezett információ.

Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget a robbantásért.

Márciusban Görögországból levélbombát küldtek az IMF párizsi irodájába, aminek következtében az egyik ott dolgozó személy megsérült, az irodát pedig kiürítették.

Néhány nappal a franciaországi esetet megelőzően pedig a német pénzügyminiszternek küldtek egy csomagba rejtett bombát, amely azonban nem okozott sérülést, mivel még időben felfigyeltek a veszélyre. Később egy görög szélsőbaloldali csoport jelentkezett a levélbomba feladójaként.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen